Krimi

5 órája

Teljesen leégett egy vadonatúj tűzoltóállomás, mert nem volt tűzjelzője (videó)

A német tűzoltókat álmukból riasztották, hogy siessenek a saját épületük oltására. Több mint 20 millió eurós a kár.

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Leégett egy néhány hónapja átadott német tűzoltóállomás, amelyre több millió eurót költöttek, azonban a tűzjelző berendezést elfelejtették felszerelni – írja a Guardian cikke nyomán a Mandiner. 

A Lars Schäfer vezette megyei tűzoltóság szakemberei szerint a stadtallendorfi állomást elpusztító tűz okozta kár 20–24 millió euróra tehető. 

A 16 millió euróba kerülő új tűzoltóállomás igazi ékszer volt

– mondta  a város polgármestere, Christian Somogyi.

A tűz szerdán hajnali 4 óra körül keletkezhetett, miután egy, az épületben parkoló jármű lángra kapott, majd a tűz átterjedt több épületre is. Személyi sérülés nem történt, de 10 tűzoltóautó teljesen megsemmisült. Az oltásban összesen 170 hivatásos és önkéntes tűzoltó vett részt.

Sokan furcsállják, hogy a tűzoltóállomáson nem volt tűzjelző berendezés. Norbert Fischer, a hesseni tűzoltószövetség elnöke azonban elmondta, hogy nincs olyan szabály vagy törvény, amely előírná a tűzjelző rendszer kötelező telepítését a tűzoltóállomásokon. Úgy véli, a  történtek fényében érdemes megfontolni a tűzjelző felszerelését, különösen az akkumulátorok töltése miatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!