premier league

2020.07.21. 10:45

Guardiola odaszúrt az Arsenalnak

A spanyol edző a pályán kívül „nem igazán” tiszteli az Arsenalt, amely szombaton 2-0-ra legyőzte együttesét, a tavalyi győztes Manchester City-t a labdarúgót FA Kupa elődöntőjében.

(FILES) In this file photo taken on November 25, 2019 Manchester Citys Spanish manager Pep Guardiola attends a press conference at City Football Academy in Manchester, north west England on November 25, 2019, on the eve of their UEFA Champions League football Group C match against Shakhtar Donetsk. - Manchester City will be free to play Champions League football next season after the Court of Arbitration for Sport lifted a two-season ban from European competitions imposed by UEFA on July 13, 2020. (Photo by Paul ELLIS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Paul Ellis

„Azt követően, hogy vereséget szenvedtünk, kezet ráztunk velük. Az ellenfelek mindig megérdemlik a tiszteletemet” – fogalmazott újságíróknak a 49 esztendős katalán tréner.

„Az Arsenal a pályán mutatott teljesítményével rászolgált az elismerésre, azon kívül viszont nem igazán.”

Öt nappal a Wembley Stadionban lejátszott elődöntő előtt született meg a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) felmentő ítélete, amellyel visszavonta a Manchester Cityre a pénzügyi fair play megsértése miatt februárban kiszabott kétéves eltiltást az európai kupaporondról.

Guardiola nehezményezte, hogy – állítólag – kilenc Premier League-klub közös levélben fordult a CAS-hoz a büntetés fenntartása mellett érvelve.

A Citynél úgy vélik, a kezdeményezés élére az Arsenal állt.

Az európai szövetség (UEFA) a Football Leaks szivárogtatása nyomán indított vizsgálatot a Manchester City ellen. A honlap által nyilvánosságra hozott belső levelezésből és klubdokumentumokból az derült ki, hogy az arab tulajdonú egyesületet szabálytalanul finanszírozták és éveken keresztül megtévesztették az UEFA-t, bár mindezt a klub tagadta.

Az UEFA februárban két idényre kizárta a Manchester Cityt az európai kupaporondról. A CAS hétfői indoklása szerint ugyanakkor a City nem sértette meg a pénzügyi fair play szabályait, ezzel együtt a Sportdöntőbíróság tízmillió eurós büntetést szabott ki rá, mert a vizsgálat során nem működött együtt az UEFA-val.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában