jön a második rész

2020.10.03. 07:11

Barry Jenkins rendezheti Az oroszlánkirály folytatását

Az Oscar-díjas Holdfény című dráma rendezője forgathatja az új mozit a Disney filmstúdióban.

(FILES) In this file photo taken on January 05, 2020 US director Barry Jenkins arrives for the 77th annual Golden Globe Awards at The Beverly Hilton hotel in Beverly Hills, California. - lack directors including Jordan Peele ("Get Out"), Ryan Coogler ("Black Panther") and Barry Jenkins ("Moonlight") have enjoyed huge success in recent years -- but for many African-American filmmakers, Hollywood remains far from welcoming. (Photo by VALERIE MACON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Valerie Macon

A Disney 1994-es nagy sikerű rajzfilmje nyomán született élőszereplős produkciót tavaly mutatták be. A filmre világszerte 1,7 milliárd dollárért (528 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők. A stúdió ezt a népszerű játékfilmes verziót akarja folytatni, amely fotorealisztikus minőségű technológiával ábrázolta az állatszereplőket.

Jenkins a felkérés után elmondta, hogy a kilencvenes években, amikor nővérének segített, aki két fiúgyermeket nevelt, Az oroszlánkirály szereplői a mindennapjai részévé váltak. Mint hozzátette: valóra vált álom, hogy barátságról, szerelemről és örökségről szóló történetet rendezhet, és ez a lehetőség egyúttal ahhoz is hozzájárul, hogy folytathassa az afrikai diaszpóra életét.

Jenkins 2017-ben forgatókönyvírói Oscar-díjat kapott a Holdfény című drámáért, amely a legjobb film Oscarját is elnyerte.

A 40 éves afroamerikai filmest a Ha a Beale utca beszélni tudna című filmjének forgatókönyvéért is forgatókönyvírói Oscarra jelölték.

Az oroszlánkirály folytatásának produkciós részleteiről egyelőre nem számolt be a Disney, sem a felvételek kezdetét, sem a szereplőket szinkronizáló színészek nevét, sem a bemutató várható dátumát nem közölték.

Borítókép: Barry Jenkins rendező

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!