tradíció

2020.09.30. 18:25

Könnyen lehet, hogy idén elmarad II. Erzsébet királyi karácsonya

Kisebb botrány tartja lázban a palota lakóit, ugyanis a királynő nem számíthat a személyzetére szenteste.

Britain's Queen Elizabeth II poses after confering the honour of a knighthood upon 100-year-old veteran Captain Tom Moore during an investiture at Windsor Castle in Windsor, west of London on July 17, 2020. - British World War II veteran Captain Tom Moore was made a a Knight Bachelor (Knighthood) for raising over £32 million for the NHS during the coronavirus pandemic. (Photo by Chris Jackson / POOL / AFP)

Forrás: Chris Jackson / POOL / AFP

Fotó: AFP

A koronavírus-járvány miatt az uralkodói pár a skóciai Balmorali kastélyban tölti mindennapjait, ahová természetesen a háztartás is velük tartott, akik szintén szigorú óvintézkedések mellett, a családjuktól távol, karanténban élik életüket a királynő és Fülöp herceg mellett.

A húsz fős személyzetnél pedig végleg betelt a pohár, amikor megtudták, a karácsonyt is a brit uralkodó pár szolgálatában kéne tölteniük – írja az Express alapján a hirado.hu.

II. Erzsébet jelenleg azon dolgozik, hogy a problémát meg tudják oldani, de amennyiben szenteste is érvényben lesz az a korlátozás, miszerint egyszerre csak hat fő tartózkodhat együtt, a királynőnek egy 33 éves családi karácsonyi hagyományt kell megtörnie és sandringhami birtoka helyett, a windsori kastélyban kell tölteniük az ünnepeket kizárólag szűk családi körben.

Ráadásként pedig, ha nem tudnak megállapodni az alkalmazottaikkal, akkor új személyzet után kell néznie december 24-re.

Egy, a családhoz közel álló forrás azt mondta: A brit uralkodó rendkívül dühös, mert nem tarthat olyan karácsonyt, amilyet szeretne, és bár az alkalmazottak szeretnének hűségesek maradni a királynőhöz, sokuknak már nem fér bele, hogy még a szentestét is szeretteik nélkül töltsék.

Borítókép: II. Erzsébet 2020 júliusában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!