Feszültség

2023.06.26. 11:07

Újabb lövöldözés volt a magyar–szerb határnál (videó)

Hétfőn hajnalban ismét riasztó zajra ébredhettek a szabadkaiak: a beszámolók szerint több sorozatlövést is lehetett hallani, a migránsok az erdőben, a magyar határkerítésnél lövöldöztek. A közösségi oldalakra egy videó is felkerült az esettel összefüggésben.

MW

Illusztráció; magyar és cseh rendőrök a szerb-magyar határszakaszon, Szeged közelében

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A lakosok szerint több mentőautó is száguldott hétfő hajnalban az erdő irányába. Egyelőre nincs hivatalos információ arról, hogy hány sérültje lett az esetnek vagy lett-e halálos áldozat – írja a Magyar Nemzet.

Az elmúlt időszakban megszaporodtak  a leszámolások az illegális bevándorlók közt. Egy-egy eset után a rendőrök és a csendőrség alakulatai nagy erőkkel vonulnak ki a környékre, de a rendteremtés általában csak néhány napig tart, mert szinte azonnal visszatérnek a bandák, állandó félelemben tartva a lakosságot.

A helyiekben érthetően felmerül a kérdés, 

minek kell történnie ahhoz, hogy a hatóságok végre véget vessenek a hasonló erőszakos cselekményeknek. 

A Magyar Nemzet értesülései szerint a szabadkaiak közül többen már egyáltalán nem mernek az erdő közelébe menni. Másoknak viszont nincs választásuk, mert közvetlenül az érintett környéken laknak. 

További részletek ITT olvashatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában