Kétes alakok

Tegnap, 8:28

Csoportos rablásért ítélték el korábban Magyar Péter testőrét

Csoportos rablásért ítélték el korábban Magyar Péter egyik testőrét, aki az MTVA székházánál tartott tüntetésre is elkísérte a Tisza Párt elnökét – tudta meg a Mandiner. Magyar Péter most azt állítja, nincsenek testőrei, holott korábban maga dicsekedett ezzel.

MW

Magyar Péter

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

K. Z., aki az októberi demonstráción készült felvételeken jól láthatóan közvetlen közelről vigyázott Magyar Péterre, még a kétezres években vett részt egy csoportosan elkövetett rablásban, amiért több évet rács mögött kellett töltenie – írja a Mandiner

Az elkövetés feltétele, hogy legalább hárman vegyenek részt a rablásban, erőszakkal szerezve meg az áldozat tulajdonát.

Magyar Testőrének korábbi ügye azért is érdekes, mert a Tisza Párt elnöke nemrég a 444-nek nyilatkozva még azzal kérkedett, hogy nem is használ testőröket. „Én így járok, testőr nélkül, csomószor kamerák nélkül, meg is lepődnek az emberek” – mondta büszkén Magyar, miközben arról értekezett, hogy a miniszterelnök bezzeg nem találkozik az emberekkel, mert állandó személyi védelem alatt áll.

K. Z. satírozva feketében és Magyar Péter

A Mandiner teljes cikke ITT olvasható el.

Magyar Péter azt állítja, nincsenek testőrei, pedig korábban maga dicsekedett ezzel

Magyar Péter közösségi oldalán tagadta, hogy testőrei lennének – írja a Magyar Nemzet. A Tisza Párt elnöke úgy fogalmazott: „nekem, ellentétben a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerének rettegő tagjaival, nincs testőrségem, jellemzően magam járok mindenhova. A rendezvényeinket biztosító biztonsági emberek pedig nem rendelkezhetnének a szükséges engedélyekkel, ha büntetett előéletűek lennének.”

Magyar Péter még márciusban szó szerint a következő posztot tette közzé:

Elfogadva több biztonsági szakember ismételt tanácsát és a családom kérését, tekintettel az egyre sűrűsödő fenyegetésekre, a mai naptól elfogadom a felajánlott 24 órás személyi védelmet a saját és hozzám közel állók biztonsága érekében. Tudom, hogy a maffia hasonlóan működik Palermóban és Budapesten, és ahogy Paolo Borsellino és Giovanni Falcone maffiaellenes olasz vizsgálóbírók elleni gyilkosság is mutatja, a politikai háttérrel rendelkező szervezett bűnözők támadásai ellen sajnos nincs biztos védelem. De legalább megpróbáltuk.

Egy videó tanúsága szerint pedig Ajkán úgy fogalmazott, hogy vásárolni testőr nélkül jár, azonban „most van velem két ember, két biztonsági ember, amikor így tömegbe megyünk egy rendezvényre.”

A korábbi nyilatkozatokon, idézeteken kívül számos fénykép bizonyítja, hogy Magyar Pétert testőrök kísérgetik.

Fontos szerepet töltött be a Tisza Pártban a letartóztatott aktivista

Az elsődleges értesülések és Magyar Péter állításai ellenére jó eséllyel nem csupán peremfigurája volt a Tisza Pártnak a szolnoki férfi, akit egy cigarettacsempészet és pénzmosás miatt indult ügy folytán tartóztattak le múlt héten, ezt pedig felvételek is bizonyítják – írja a Metropol.

Fotó: Metropol

A lap által összegyűjtött bizonyítékok alapján  Cs. S. már a Tisza Párt színre lépésétől kezdve Magyar Péter egyik legfontosabb embere volt. Ő szervezte az országjáró furgonos körutat és a legnagyobb tüntetéseket is.

Miután az ügynek híre ment, Magyar Péter és Tisza Párt ugyan elismerte, hogy a cigarettacsempészettel vádolt férfi valóban hozzájuk köthető, de igyekeztek közönséges szimpatizánsként beállítani.

Magyar Péter erősen igyekszik távolabb pozicionálni magát a férfitól.

A rácsok mögött lévő férfi csak egy vidéki aktivista, aki egyszer odalépett hozzá, és kért egy közös képet, de már törölték a regisztrációját – idézte a baloldali pártvezért a Metropol.

A baloldali politikus állításával szemben a valóság az, hogy

a letartóztatott férfi a Tisza Párt egyik fontos, vezető szereplője volt.

Ő rendezte a párt tüntetéseit, például a Hősök terén és a Várkert Bazárnál. Vezető rendezőként, első számú szervezőként tevékenykedett, mindezt pedig fényképek sora bizonyítja.

A Metropol teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában