Szoros kapcsolat

2 órája

A Tisza Párt minden esetben az Európai Néppárt álláspontját követi

A néppárti politika követése egyet jelent a háborúpártisággal, a migráció támogatásával és az LMBTQ-propaganda terjesztésével.

MW

Mafred Weber az Európai Néppárt elnöke megbeszélést folytatott Magyar Péterrel Tisza Párt vezetőjével

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Teknős Miklós

A Tisza Párt egyértelművé tette, hogy az Európai Néppárt álláspontjára támaszkodik, ami egyfajta kötelezettség számukra.

Erről maga a párt európai parlamenti képviselője, delegációvezetője, Tarr Zoltán beszélt a Republikon Intézetnek adott interjúban. A Tisza Párt alelnöke előbb elismerte, hogy „nagyon nem minden kérdést illetően van határozott saját kidolgozott álláspontom, minthogy egyébként a belpolitikát illetően sem, és ez nem titok…” Majd konkrétan azt mondta:

Ezért sok szempontból valóban a néppárti álláspontra támaszkodunk, ami egyfajta kötelezettség is, és ez megint abból fakad, hogy ha valaminek a tagjai vagyunk, akkor ne kérdőjelezzük meg folyamatosan azt, hogy a tagságunkból fakadó és vállalt kötelezettségeket, álláspontokat hogyan és milyen módon képviseljük.

A Tisza Párt uniós politizálásáról szólva egyértelművé tette, hogy „több olyan kérdés van, ahol a néppárti álláspontot elfogadtuk és elfogadjuk, és ezeket az álláspontokat magunkévá tesszük.”

„Szerelmi” kapcsolat a Tisza és a Néppárt között

Azt, hogy mennyire az Európai Néppárt befolyása alá került a Tisza Párt, jól jellemzi Tarr Zoltán fejtegetése arról, miért éppen ehhez a pártcsaládhoz csatlakoztak. „Az első perctől fogva óriási szeretettel és támogatással fogadtak és fogadnak, és „olyasmi érzés volt, mint egy olyan családba elmenni, ahol az ember már régen volt, mert hosszú ideig vándorolt a világban, vagy új belépőként egy szerelmi kapcsolat révén megismerkedik egy családdal, és az a család az a sajátjává válik” – fogalmazott az EP-képviselő. Magyar Péter bizalmi embere hozzáfűzte, számukra kezdettől fogva, amikor egyáltalán kialakult az, hogy az európai politikában szeretnének részt venni, magától értetődő volt az, hogy a Néppárthoz kell kapcsolódniuk, tartozniuk.

Szó esett arról is, hogy a napokban tárgyalták és el is fogadták az Európai Néppárton belül a védelempolitikáról szóló dokumentumot, amihez néhány pontban a Tisza Párt is javaslatokat tett. Tarr Zoltán ugyanakkor azt mondta: „nem merném azt állítani, hogy mi képesek lennénk egy ennyire összetett dokumentum létrehozására saját magunk.”

Magyarországot vizsgáló bizottságot javasoltak

Az interjúból kiderült, hogy Magyar Péterék javaslatot tettek egy bizottság létrehozására, amelynek feladata lesz az uniós médiatörvény végrehajtásának ellenőrzése. Szerinte Magyarország számára egészen kritikus az előző ciklusban elfogadott, az európai média szabadságáról szóló szabályzat, és ha létrejön az általa javasolt testület, akkor azt tudja nézni, hogy Magyarország milyen formában hajtja végre az EU rendeletét.

Elvárások: háború-, migráció- és genderpárti politika

Az interjúban elhangzottak is egyértelműen bizonyítják, hogy Magyar Péter és a Tisza Párt mindent végrehajt, amit az Európai Néppárt és annak vezetője, Manfred Weber megkövetel. Nem véletlen, hogy múlt szerdán – percekkel azelőtt, hogy Orbán Viktor felszólalt a strasbourgi EP-ülésen – Magyar közös sajtótájékoztatót tartott Weberrel. Aztán az ülésteremben a Tisza Párt elnöke állva tapsolta meg Ursula von der Leyen bizottsági elnököt, aki a felszólalásában durva támadást intézett a magyar kormányfő ellen és Ukrajna további pénzügyi, katonai és politikai támogatása mellett tett hitet.

Mit is jelent a Manfred Weber által irányított néppárti politika Európára és benne Magyarországra vonatkozóan?

A múlt heti EP-vitában is világosan kirajzolódott, hogy a néppárti politikusok továbbra is a háborúpárti álláspontot képviselik; Weber odáig ment, hogy Orbán Viktor békemisszióját is kétségbe vonta, szerinte az a háború meghosszabbítását szolgálta. Az sem kérdés, hogy a Néppárt kiáll az elhibázott bevándorláspolitika mellett, aminek alappillére a migránstáborok építése, valamint az illegális bevándorlók kvóták szerinti elosztása a tagállamok között.

A Weber-féle politika része a genderideológia támogatása is, tehát a Tisza Pártnak ebben is teljesítenie kell az elvárásokat.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában