ketten sérültek meg

2019.05.27. 12:26

Lövöldözés volt egy lengyelországi iskolában (videó)

Úgy tudni, egy volt diák volt a tettes.

Lövöldözés volt az észak-lengyelországi Brzesc Kujawski város egyik iskolájában, két ember megsebesült, egyikük állapota súlyos – értesült a PAP hírügynökség.

A PAP úgy tudja: a támadást a gimnázium volt diákja követte el, egy 18 éves férfi, akit a rendőrség őrizetbe vett. Rendőrségi beszámoló szerint

az álarcos férfi fegyvert fogott az iskolai takarítónőre, és gázpalackot is bedobott az iskola épületébe. A gázpalack egy diáklányt sebesített meg.

A sebesülteket kórházba szállították. Az RMF FM kereskedelmi rádió szerint a takarítónő hasi sérüléseket szenvedett, a lány esetében láb- és mellkassérülésről van szó.

A rendőrség nyomozást indított, többek között a támadáskor használt fegyvert és az elkövető indítékait vizsgálják. A Polsat News kereskedelmi hírtévének adott rendőrségi nyilatkozat szerint az elkövető nem volt részeg, kábítószer esetleges jelenlétéről a szervezetében egyelőre nincs információ.

A lengyel iskolai rendszerben a hároméves gimnázium a kilencéves iskolai alapképzés része, 13-16 évesek látogatják. A gimnáziumok a 2019/20-as tanévtől megszűnnek, a nyolc évfolyamos általános iskolákba olvasztják be őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában