ki fizeti a számlát?

2019.12.13. 12:37

Orbán Viktor: Magyarország klímabajnok, ezt Brüsszelben elismerik (videó)

Olyan szabályokat kell alkotni, hogy a klímavédelem ne eredményezze se az üzemanyag, se az élelmiszer árának növekedését.

Sikert értünk el Brüsszelben, mert megteremtettük az esélyt arra, hogy az ez után meghozandó klímavédelmi szabályok olyanok legyenek, hogy ne a szegényebb országok és ne a szegényebb emberek fizessék meg ennek az árát – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a brüsszeli uniós csúcs után – írja az Origo.

Hosszú éjszakánk volt, fél kettőkor fejeztük be a klímaváltozás elleni védekezésről szóló vitákat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amit a Facebook-oldalára töltött fel.

A kormányfő azt mondta, Magyarország klímabajnok, ezt itt Brüsszelben elismerik.

1990-től számítva a szén-dioxid kibocsátást leginkább csökkenteni képes országok közé tartozunk. Tudjuk, hogy milyen fontos a klímaváltozás elleni küzdelem, de mi magyarok azt is tudjuk, hogy ennek ára van méghozzá nagy ára, mert ez egy drága dolog.

A kérdés az, hogy ki fizeti a számlát, erről szóltak a csütörtöki viták – mondta Orbán Viktor. Sikert értünk el, mert megteremtettük az esélyt arra, hogy az ez után meghozandó klímavédelmi szabályok azok olyanok legyenek, hogy ne a szegényebb országok és ne a szegényebb emberek fizessék meg ennek az árát – tette hozzá.

Az új szabályok olyanok legyenek, amelyek nem vesznek el pénzt az egyébként fölzárkózást célul kitűző országok elől, olyan szabályokat hozhatunk meg, amely bátorítja a nukleáris energia felhasználását és van esély, hogy olyan szabályokat alkossunk meg, hogy a klímavédelem ne eredményezze se az üzemanyag, se az élelmiszer árának növekedését. Nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

- zárta gondolatait Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában