Ostrom alatt áll Európa

2020.05.24. 21:16

Több száz, csónakokon érkező bevándorló szállt partra Szicíliában

Több száz, csónakokon érkező bevándorló és menekült szállt partra a dél-olaszországi Szicília szigetén a hét végén olasz sajtójelentések szerint.

Agrigento tartomány Palma di Montechiaro településén mintegy 400 ember szállt partra. Többen megpróbálták megállítani az arra autózókat, vizet kértek, és azt, hogy vigyék el őket jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

A parti őrség most egy nagy hajó után kutat, amelyen a bevándorlók átkeltek a Földközi-tengeren.

A rendőrség és a katonaság a partraszállók után nyomoz, miután bárki, aki legálisan vagy illegálisan Olaszországba utazik, a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében köteles 14 napra karanténba vonulni.

Ötven embert a Szicíliához közel fekvő Linosa szigetén állítottak elő. A parti őrség Lampedusába szállítja őket, ahol szombaton a jelentések szerint több tucatnyi bevándorló szállt partra.

Az év kezdete és május 22. között mintegy 4500 bevándorló és menekült érkezett Olaszországba a belügyminisztérium adatai szerint, míg a tavalyi év azonos időszakában 1360. 2018-ban több mint 10 ezer ember érkezett Olaszországba az adott időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában