terrorizmus

2020.05.20. 08:14

Többen meghaltak egy Burkina Faso-i rajtaütésben

A támadás elkövetőjeként a főleg Maliban aktív Iszlámot és Muzulmánokat Támogató Csoport (GSIM) nevű terrorszervezet jelentkezett, amely a Száhel-övezet legnagyobb dzsihadista szerveződése, és az al-Kaidával áll szövetségben.

Legkevesebb hét ember meghalt, köztük két katona, mert fegyveresek megtámadták a biztonsági erök egyik állását Burkina Faso északi részén – közölték kedden a helyi hatóságok.

A támadás még hétfő éjjel történt. A fegyveresek járőrözés közben ütöttek rajta a helyi katonákon. Az öt civil áldozat őket segítő önkéntes volt – mondta el egy katonai forrás, aki szerint négy másik ember megsebesült a támadásban.

A támadás elkövetőjeként a főleg Maliban aktív Iszlámot és Muzulmánokat Támogató Csoport (GSIM) nevű terrorszervezet jelentkezett, amely a Száhel-övezet legnagyobb dzsihadista szerveződése, és az al-Kaidával áll szövetségben. Szerintük kilenc katonát öltek meg, fegyvereket és járműveket is zsákmányoltak.

Burkina Fasóban megszaporodtak a hasonló iszlamista támadások. 2015 óta több mint 850 ember halt már meg ilyen merényletekben, és 840 ezer ember kényszerült elhagyni otthonát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában