Hirdetés

2024.04.30. 13:03

„Mályi, a tavak kapuja”

PR cikk

Mályi országos ismertségét az ötvenes évek derekán elhagyatott bányatavainak köszönheti. Miskolc felől érkezve Mályi az első település, ahol bányatavak találhatók, melyeket ma már üdülőépületek vesznek körül. Ennek köszönhetően kapta a település központjában épülő közpark a „Mályi a Tavak Kapuja” nevet. A park a kikapcsolódás, a társadalmi élet, a közös együttlétek színtere lesz, összekapcsolva a Termelői piaccal, mely minden szombaton várja a vásárlókat – nyilatkozta Viszokai István, Mályi polgármestere. Ez az első állomás, ahol a Bogács– Miskolc kerékpárútról érkező biciklisták is megpihenhetnek, és folytathatják útjukat a RádióM Mályi Plázs szabadstrand felé, ami biztonságos és igényes környezetben kínál fürdőzési lehetőséget minden korosztály számára. A strand előtt egyre bővülő parkolóhelyek és biciklitárolók biztosítják a parkolást. A tóra lemenő Volán buszjáratait a nyári szezonban hétvégenként a Mályi’nGO becenévre hallgató 56 személyes kisvonat egészíti ki. A településen belül elektromos roller is igénybe vehető, amivel Miskolcra is könnyen be lehet jutni.

Mályi új szerzeménye a Mályin'Go nevet kapta

A nyári szezonban szinte minden hétvégén változatos kulturális és zenei programok nyújtanak szórakozási lehetőséget. A szezon közepén minden évben tóátúszást rendeznek rövid és hosszú távon. Emellett játszótér, strandröplabdapálya, szaunák, strandbüfé, hűs italok várják a kikapcsolódni vágyókat. A strand és szaunapark területét csapatépítő rendezvények megtartására éppúgy ajánlják, mint a Mályi’nGo kisvonat rendezvényekre való bérlését. Ha nem csak fürdeni szeretnél…, az aktív pihenésre is van lehetőség! Vitorlázhatsz a tavon, szörfözhetsz, kajakozhatsz, a rendezvényeinken megismerheted a hajómodellezők világát, de egész évben lehetőség van a horgászatra is. A Bükk lába a természet kedvelőinek kínál barangolós sétákat, ehhez vezetett túrákat szervez a község túraszakköre. Ha mindez nem lenne elég, helyben fedett és nyitott salakos teniszpálya és lovas farm ad lehetőséget a kikapcsolódásra. Látogass el, és legyél részese a számos élménynek, amit Mályi, a tavak kapuja kínál számodra!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában