Szponzorált tartalom

2020.11.30. 15:21

Azon vagyunk, hogy ne fájjon és megmaradjon a foga

A Dr.Somodi és Társa Kft fogászati rendelője Miskolcon a Madarász Viktor utcában található.

A klimatizált rendelőben új gépekkel és a legkorszerűbb fogászati anyagokkal végezzük a kezeléseket. Intarorális RTG gép, ultrahangos fogkőeltávolító, fogfehérítő lámpa, lézer készülék segítik munkánkat. A tágas, világos váróban kellemes körülmények között tölthetik el pácienseink a várakozási időt.

A rendelőben a család legkisebb tagjától a legidősebbekig igyekszünk színvonalas ellátást nyújtani a felmerülő problémákra.

Különös figyelmet fordítunk azon kis pácienseinkre, akik életükben először ülnek fogorvosi székben. Igyekszünk ennek az élménynek az izgalmait csökkenteni, s az első találkozást kellemessé tenni.

A rendelő orvosa Dr.Somodi Judit fogszakorvos, a vállalkozás vezető orvosa. 1982-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi karán. Fő szakmai tevékenységei az esztétikai fogászat, implantológia, parodontológia. Medve Veronika fogászati szakasszisztens, dentálhigiénikus nagy lelkesedéssel segíti munkájukat, szervezi a betegellátást.

Esztétikai fogászati tevékenységek közül a porcelán héjak ragasztását emelném ki. Rendelőnkben a Lumineers by cerinate porcelánhéjakkal dolgozunk. Ezzel a technológiával foganyag eltávolítása nélkül, esetenként minimális polírozással, tökéletes mosolyt tudunk varázsolni pácienseinknek, TELJESEN FÁJDALOMMENTESEN, még injekció sem szükséges!

Implantáció

A hiányzó fogak pótlásának legkorszerűbb és legtermészetesebb módja az implantáció, közismert nevén fogbeültetés, mely az elmúlt évtizedekben jelentős fejlődésen ment keresztül. A mai korszerű implantológiai műtétek biztonságos, fájdalommentes, helyi érzéstelenítésben elvégezhető beavatkozások. A modern fogászati implantátumok szövetbarát, kilökődési reakciót nem okozó titánból készülnek, melyet tökéletesen befogad az emberi szervezet.

Az implantológiai beavatkozásokat az IHDE azonnal terhelhető rendszerrel végezzük.

Az implantátumok behelyezése után a protetikai munka 1,5-2 héten belül elkészül, és behelyezhető a páciens szájába. Azért szeretjük ezt a megoldást, mert gyors, a műtét kis megterhelést jelent, és a gyógyulás is fájdalom mentes. Természetesen ez a rendszer is alkalmas műfogsorok rögzítésére.

Nagyon fontos területe a fogászatnak a parodontológia. Mit is takar ez az elnevezés ?

A fogágybetegség, orvosi néven parodontitis (közismert nevén fogínysorvadás) a fogat körülvevő szövetek baktériumok okozta gyulladásos megbetegedése. Korai jelei közé tartozik az ínyvérzés, fokozott fogkőképződés, valamint a kellemetlen lehelet. A fogágybetegséget a szájban található baktériumok megváltozott összetétele, bizonyos agresszív kórokozó fajok felszaporodása okozza. Ezek forrása az eltávolítatlan lepedék, fogkő, mely a nem megfelelő fogmosási technika, illetve a plakk eltávolítását megnehezítő elálló tömés- és koronaszélek miatt alakul ki.

A betegség kezdetén ínygyulladás alakul ki, melynek tünetei, hogy az íny vörössé válik, megduzzad és erősebb nyomásra, vagy akár a fogmosás során vérzik. Amennyiben a betegséget nem ismerik fel időben, és nem történik megfelelő kezelés, a gyulladás súlyosbodik, átalakul fogágybetegséggé. Ilyenkor a fellazult íny és a fog felszíne között egy fokozatosan mélyülő rés, úgynevezett tasak alakul ki.

A korszerű parodontológiai kezelések közé tartoznak mindazon eljárások, ínyműtétek, melyekkel a kialakult elváltozások megszüntethetők, a betegség előrehaladott állapotában pedig a mozgó fogakat visszaállíthatjuk a rágófunkcióba. Természetesen ezen eljárások sok türelmet igényelnek a pácienstől és csak akkor vezetnek sikerre, ha betartják a rendszeres fogorvosi ellenőrzést.

3525 Miskolc, Madarász Viktor utca 13. A. lph. I/5.

Bejelentkezés: Dr. Somodi Judit

Tel: +36-46-757-376 , +36-30-249-2164

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában