Biztonságtechnika

2019.10.10. 11:33

Így védd az otthonod! – A legjobb tippek betörők ellen

Biztonságos környék, hiper-szuper nyílászárók, figyelmes szomszédok… Ez mind szép és jó, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a betörők így is valós veszélyt jelentenek az otthonod ellen.

Ha úgy döntesz, hogy komolyabb módszerekkel is felszerelkezel, érdemes jól körüljárnod a témát – legyen szó például riasztó vagy kamera szerelésről, illetve egyéb módszerekről.

Mintha otthon lennél – fontos a látszatkeltés!

A megfigyelés a profi betörők egyik legfontosabb módszere: pontosan tudni fogják, hogy mikor nem vagy otthon. Tehát érdemes kicselezni őket! Szereltess fel néhány kül- és beltéri mozgásérzékelős lámpát, de már az is jó ötlet, ha például egy neoncsöves (vagy bármilyen, tűzokozás szempontjából veszélytelen) lámpát égve hagysz az otthonodban.

Postaláda – akkor jó, ha üres!

Ha több hetes távollét várható, igyekezz lemondani minden előfizetést, papír alapú számlát. Ugyanis a felgyülemlő boríték- és papírhalom kiváló bizonyítéka annak, hogy a kutya se jár az otthonod közelében…

„Titkos hely” – ezt felejtsd el!

Még csak eszedbe se jusson eldugni a lakáskulcsod a lábtörlő alá, vagy a kert bizonyos szegletébe… Hidd el, elég nagy eséllyel megtalálja az, aki be akar jutni, sőt, előtte lehet, hogy ki is figyeli a helyet. Ellenben egy megbízható barátnak, szomszédnak érdemes kulcsot adni, hogy időnként ránézzen a lakásra, házra, vagy csak azért, hogy mindig legyen egy kis mozgás az otthonos körül.

Riasztó rendszer – a teljes körű biztonság megteremtése

Ha úgy döntesz, itt az ideje az lakásod maximális bebiztosításának, a riasztó rendszer kiépítése az egyik legjobb módszer. Viszont csak akkor hatékony igazán, ha távfelügyeleti szolgáltatással is össze van kötve, egyébként óbégathat az a riasztó akármeddig, lehet, hogy a füle botját se mozdítja majd senki, ellenben a távfelügyelettel, akik perceken belül értesítik és küldik a rendőrséget.

Kamera szerelés – a legmagasabb szintű védelem

Éjjel a földszinti bejárat felől érkező neszre riadsz fel álmodból. Ez vajon csak a macska? Vagy az egyik gyerek motoszkál? Netán egy betörő érkezik éppen?! Egy ideig rettegve találgathatsz, de végül úgyis le kell majd menned, szembesülni az igazsággal… Kivéve, ha kamera van felszerelve például a bejárati ajtódnál vagy a lakás és a kert más pontjaihoz is! Ekkor ugyanis lehetőséged van arra, hogy akár egy kattintással, a laptopodon csekkolva megfigyelést végezz, hogy mi történik a gyanús lakásrészben, és ha gond van, a hatóságok néhány percen belül már ott is teremnek az otthonodnál.

A másik verzió, hogy éppen nem vagy otthon és tegyük fel, betörnek hozzád. Kijátsszák a biztonsági zárat, de távoznak még a riasztó bejelzése és a rendőrök érkezése közötti időben… Így mondjuk egyrészt nem lesz túl sok idejük hatalmas zsákmányszerzésekre, de még csak messzire jutni se: ugyanis egy jól beállított kamera segítségével jó minőségű felvétel készül majd a tettesekről, akiket így a rendőrség könnyű szerrel megtalálhat.

Összességében nagyon is ajánlatos néhány egyszerűbb praktika bevezetése az otthonunk védelmében, de ha biztosra akarunk menni, akkor a kamera szerelés az egyetlen olyan módszer, ami a 100%-os megfigyelés miatt a legmagasabb szintű biztonságot nyújtja számunkra. Szakértőink segítségével most Te is kiválaszthatod a neked és otthonodnak leginkább megfelelő kamera típust!

Alarmtechnika Zrt.

Tel: +36 30 218 5321

3529 Miskolc, Bocskai u. 11.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában