szponzorált tartalom

2021.05.25. 10:13

Országos szintre lép a MacroKlinika

A MacroKlinika egy korszakváltás küszöbére érkezett, hiszen ahogy ma látjuk a magánegészségügyben zajló változásokat, jól kivehető, hogy komoly átrendeződés és piaci nyitás tapasztalható – mondta el Szabó Gergely, a MacroKlinika ügyvezető igazgatója.

– Az országos tendenciákat megismerve és naprakészen követve, az látszik, hogy ez az ágazat egy új korszak kezdetén van, és ha megnézzük az állami egészségügyben zajló változásokat, akkor megmutatkozik, hogy az egészségügy két szegmensének meg kell találnia az egymás mellett működés formáit. Az állami egészségügyben nagy ívű változások vannak, a kormányzat által soha nem látott, előremutató folyamatok indultak el, a béremelések tekintetében is, illetve egy új működési rendszer alapjait is lefektették. Cégvezetőként és közéleti szereplőként egyaránt nagyon támogatom a magán- és az állami egészségügy tudatos elválasztását, az átlátható viszonyok megalkotását, a paraszolvencia megszüntetését, az egészségügy minden szereplőjének méltóságát tiszteletben tartó, tisztességes és kellően megbecsült, gazdaságilag megfelelő alapokra épülő struktúra létrehozását – hangsúlyozta

Régiós szerep

– A MacroKlinika megalakulásakor az volt a célkitűzés, hogy a megyében legyen egy olyan magánegészségügyi intézet, amely volumenét tekintve egyedülálló és úttörő ezen a területen. Ez sikerült, hiszen jelen pillanatban mintegy 30-féle szakrendelés működik nálunk, külön gyermekgyógyászati részleggel. Több mint 80 szakorvossal van munkaszerződésük vagy közreműködői szerződésük. Az orvos-beteg találkozás száma a tavalyi évben meghaladta a 30 ezret, amely egy nagyon komoly mérőszám – mondta az ügyvezető. Az orvosi létszám folyamatosan növekszik, mely két területen mutat előrelépést. Egyrészt ott, ahol nagyobb igény van – szemészet, kardiológia – gyarapszik a szakorvosok száma, jelenleg például hat kardiológust alkalmaznak. Illetve olyan szakrendeléseket is elindítanak, amelyekre van a pacientúra részéről igény, de jelen pillanatban még nincs a palettájukon. Az idén mintegy tíz orvossal bővült a csapat. Van, aki már munkába állt, van, akinek még az engedélyeit intézik.

– A MacroKlinika létrehozásakor óriási dolog volt – és ez azt hiszem, kiemeli a mi magánegészségügyi intézményeket a régióban –, hogy egy komplex diagnosztikai hátteret álmodtak meg mellé. Egy olyan képalkotó diagnosztikai centrumot, amely nemcsak a jelen állapotban páratlan, hanem a jövőben is nagyon jó alapot képezhet a további fejlődéshez, hiszen akár egynapos sebészeti beavatkozásról vagy akár rehabilitációról beszélünk, elengedhetetlen a jó diagnosztikai háttér. Ez nálunk megvan, és megnézve a feltételeket a régióban, nincs másik olyan intézet, ahol MR, CT, ultrahang, röntgen rendelkezésre áll egy helyen. Ez egy olyan potenciál, amely lehetőséget nyújt arra, hogy ne csak megyei, hanem regionális szinten gondolkodjunk – hangsúlyozta az ügyvezető. – Ez a folyamat már elindult, örömmel tudom elmondani, hogy egyre több páciensünk érkezik a környező megyékből, és legfőképpen a képalkotó diagnosztikai szolgáltatásunkat veszik igénybe. A betegútszervező cégekkel, biztosítókkal, illetve más magánegészségügyi intézményekkel is szerződésben állunk, és mindegyik ezt a szolgáltatást preferálja leginkább, hiszen ez egyedi lehetőség, melyet a magas szintű járóbeteg-ellátás mellett csak mi tudunk nyújtani – fejtette ki Szabó Gergely.

Bekerülni az országos körforgásba

– A korszakváltást illetően azt látom, hogy nem elég az a magánegészségügyi piac tendenciáit figyelembe véve, hogy egy megyei vagy akár egy regionális szintű intézet legyünk, hanem azt tűztük ki célul, hogy a MacroKlinika bekerüljön az országos körforgásba. Ennek az előkészülete és a folyamata már a múlt évben elindult, és pár napon belül hivatalosan az ország legnagyobb egészségügyi intézeteit tömörítő Primus Egyesület tagjává tudunk válni elsőként a vidéki magánegészségügyi szolgáltatói közül – emelte ki az ügyvezető. – Az is a célunk azzal, hogy tagjai leszünk ennek az illusztris társaságnak, hogy a folyamatoknak ne csak alanya, hanem aktív részese tudjunk lenni. Azzal, hogy napi szinten kapcsolatban vagyunk a legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatókkal, a véleményformálásnak is részei lehetünk. Nagyon sok olyan kérdés van, melyben az álláspontunkat ki tudtuk fejteni, például a magánegészségügy és az állami egészségügy közötti viszonyok kialakítása, az orvosi másodállások kérdése vagy adott esetben a jelenleg érvényes kataszabályok orvosi munkához való viszonyának rendezése.

– Ahhoz, hogy megfelelő szintre tudjuk hozni ezeket a párbeszédeket, véleménycseréket, komoly lobbierő szükséges. Egy önálló borsodi magánegészségügyi intézmény nem tud akkora lobbierőt képviselni, mint ha összefog azokkal a szolgáltatókkal, amelyek nagyobb szereplői ennek a piacnak. Ez egy nagy lépés, és előrevetíti azt, hogy szeretnénk abban az országos tendenciában komolyan részt vállalni, amely elindult, és legfontosabb mozgatórugója, hogy ma már egy magánegészségügyi intézménynél kevés a járóbetegellátó szerep. A tendencia alapján egyebek mellett egynapos sebészet, mozgásszervi rehabilitáció, szülészet, labor, fekvőbeteg-ellátás irányába kell elmozdulni – sorolta.

– Ha már a fejlesztésekről beszélünk, hadd említsem meg, hogy a napokban elindult az online előjegyzési rendszerünk, így bárki kényelmesen az interneten is tud vizsgálati időpontot foglalni magának.

– Nekünk konkrét elképzeléseink vannak jó néhány területre, sok újdonságot szeretnénk elindítani, mely úttörő lesz a régióban. Az első ilyen, mely hamarosan várható, innovatív, prevenciós, személyre szabott infúziós kezelések bevezetése, amelyek Budapest után itt az északkelet-magyarországi régióban először lesznek megtalálhatók. Az egészségmegőrzés, a szépészet, a jelenleg aktuális poszt-Covid, a stesszoldás és a különböző vitaminos kezelések is meg fognak jelenni ebben. Szeretnénk egy magas színvonalú szépészeti, bőrgyógyászati vonalat elindítani egy országosan ismert budapesti székhelyű magánegészségügyi intézettel, a Dr. Kriston Renáta nevével fémjelzett, Hattyú Orvos-esztétikai Klinikával karöltve, amely ugyancsak kuriózum lesz.

– Nem könnyű ez az időszak, sok elképzelésünk van, de folyamatosan figyelemmel kell kísérni a piac mozgását, és együtt kell működni az állami egészségüggyel. Szeretném megköszönni Dr. Révész János főigazgató úrnak a pozitív hozzáállását, hiszen rendszeresen nagyon őszinte, és előremutató együtt gondolkodásban partner. Mi olyan szegmenseket is szeretnénk kínálni, amely az állami egészségügyben nem annyira hangsúlyos. Ilyen lehet a szépészet vagy egészségmegőrző, nem a klasszikus orvosláshoz kapcsolódó tevékenységek, amelyek újdonságot jelentenek. Szeretnénk magas minőséget és olyan szolgáltatásokat hozni a régióba, melyek Budapesten és az ország nyugati felében már elérhetőek és közkedveltek. A fejlesztésekkel, az alapterületünk jelentős bővítésével, hasznos szövetségek kötésével és olyan területek bevezetésével, melyek kuriózumnak számítanak újra úttörők akarunk lenni. Nem titok, hogy a régió meghatározó egészségügyi centrumává szeretnénk válni, ennek érdekében keresünk partnerséget a piac meghatározó szereplőivel – indokolta a szakember.

Együttműködésben

– Szeretnénk folytatni azt a munkát, amit elkezdtünk a régió vállalataival, önkormányzataival való együttműködés terén. Nagyon szépen halad a folyamat, számos partnerrel kötöttünk megállapodást. Ennek legegyszerűbb formája által, egy együttműködési megállapodás aláírását követően rögtön tíz százalék kedvezmény illeti a szerződő céget, mely érvényes alkalmazottaira és azok családtagjaikra egyaránt. Számos egészségbiztosítási konstrukciót kínálva, pedig a gazdasági társaság tevékenységére, munkavállalói körének igényére tudunk ajánlatot tenni, mellyel a cégvezető biztosítani tudja a munkatársak folyamatos egészségmegőrzését, egyfajta juttatást tud adni ezáltal a munkatársainak. Én tudom, hogy jó a cafeteria által elmenni bevásárolni vagy kikapcsolódni, de az egészséget csak előre lehet megvenni, utólag már nem.

– Fontos küldetésnek tekintjük a társadalmi tudatformálást abban a tekintetben, hogy ne a gyógyulás legyen a cél, hanem egészségesnek maradni. Ehhez a szűrővizsgálatok, a folyamatos kontroll, a testi, lelki egészség megőrzése nagyon fontos. Én a prevenció stratégiáját képviselem. Ezért hangsúlyos a mentális egészség megőrzése különböző tréningeken, a jó fizikai állapot fenntartásával együtt. A megfelelő életmód a hosszú távú egészség titka. A munkaadónak is megéri foglalkozni a munkavállaló egészségével, hiszen nem mindegy, hogy mentálisan és fizikálisan egészséges munkaerővel tud számolni, vagy azzal, hogy mennyi táppénzt kell kifizetni. Ma már egy jól megválasztott egészségbiztosítási konstrukcióval hálás és egészséges munkavállalókkal számolhat. Folyamatosan gyarapszik a velünk ilyen formában együttműködő cégek száma, és ezt a munkát az önkormányzati szektorban is szeretnénk folytatni. – Régen tervezzük, hogy legyen a klinikának egy arca. Kerestünk olyan ismert embert, aki meg tudja testesíteni a mi filozófiánkat. Úgy tűnik, sikerül megállapodnunk, és a MacroKlinika arca Zsédenyi Adrienn, a közismert Zséda lesz. Ő a munkájával és az életmódjával hitelesen tudja képviselni azt a gondolkodásmódot, amelyet mi is magunkénak vallunk. Nem egy felszínes együttműködésre gondolunk, hanem számos közös akció, program során jelen lesz a mindennapjainkban. Például a szépészeti beavatkozások személyes népszerűsítésében is számítunk rá – jelezte az ügyvezető.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában