Szponzorált tartalom

2021.02.11. 13:24

Repülős stílus – Zeppelin

Made in Germany. Ha ezzel találkozunk, óhatatlanul is a pontosság, kiszámíthatóság és a minőség jutnak eszünkbe.

Forrás: jutaoraekszer.hu

A német márkák ezt hozzák, hiszen róluk a köztudatba leginkább ezek a jelzők szivárogtak be. Legyen szó autóról, kiegészítőről vagy egyszerűen egy mosóporról, ha német minőséget választunk, nem hibázhatunk nagyot. Ugyanez a helyzet az órákkal.

Van egy fiatal márka, amely ugyan az órákkal csak 1987 óta foglalkozik, a mítosza egészen az 1900-as évek elejéig nyúlik vissza. A Zeppelin céghálózatot ugyanaz az ember alapította, aki az ikonikus kormányozható léghajót megálmodta. A mérnök-vállalkozó Ferdinand Graf von Zeppelin maradandót alkotott. A léghajót ma is használják – persze komfortos, kompakt formában, illetve 1987-ben Willi Birk bevonta a márkát saját Point Tec nevű birodalmába.

Willi Birk célja az volt, hogy alternatívát nyújtson a számtalan távol-keleti áruval szemben. Az európai gyártmányú órák a hagyományos mesterségbeli tudást hordozzák, német órásmesterek precizitásával ötvözve.

Az órák és a repülés

Az órákat valahogy gyakran összekapcsoljuk a repüléssel. Talán a pontosság és a biztonság miatt. A Zeppelin kollekció több vonalból áll. Ezek mindegyike valamilyen módon kapcsolódik a repülés egy-egy korszakához vagy érzelemvilágához. A 100 Years Zeppelin kollekció például a klasszikus és elegáns elemeket ötvözi, úgy, mint a domború számlap és üveg, valamint a modern index.

Az Atlantic modellek az Atlanti-óceánon való átkelésnek állítanak emléket a maguk modern és stílusos megjelenésével. A Flatline sorozat pedig attól érdekes, hogy betekintést enged magába az óraszerkezetbe. A női repülőknek a Grace Lady tiszteleg. Grace Marguerite Lethbridge volt az első nő, aki egy léghajó fedélzetén körbeutazta a Földet. A rombusz motívumok a számlapon igazán különlegessé teszik ezt a sorozatot.

A Hindenburg sorozat a klasszikus elegancia zászlóshajója. A finom kidolgozású alkatrészek egyszerű, mégis elegáns megjelenést kölcsönöznek. Roma, Los Angeles – ezek a vonalak az életérzést sugallják, amelyet a névadó városok hordoznak.

Óra minden alkalomra

A karórák a mindennapos kiegészítők közé tartoznak. 2021 trendjei kedveznek az óraviselésnek, hiszen a halmozás, mint stílus egyre népszerűbb. A tavalyi év már megmutatta, hogy nem ördögtől való több ékszer egyszerre történő viselése, így nyugodtan hordhatunk az órás kezünkön karkötőt is. Egy letisztult formájú karkötő egy modern kialakítású órával önmagában stílusos.

Célszerű legalább két-három karórát választani még azoknak is, akik nem szeretik kimondottan, ha állandóan szembesülnek az idő múlásával. A kiegészítő öltöztet, egy-egy alkalom pedig megkívánja ezt. A választás nem egyszerű, hiszen számtalan remek termék van a piacon. Webes vásárlás esetén célszerű a kereskedőt is körbejárni. Ha minden megfelel, akkor már csak viselni kell az időmérőt.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában