Sport

2014.04.08. 19:22

Kaposvár vs. Mezőkövesd - Az elvesztett kiesési rangadó

A vereségek számában a Kövesd utolérte a Kaposvárt, a velük szemben elvesztett meccsel.

A vereségek számában a Kövesd utolérte a Kaposvárt, a velük szemben elvesztett meccsel.A labdarúgó NB I 23. fordulójának záró meccsét hétfőn este Kaposvárott játszották, ahol kiesési rangadót rendeztek a somogyi éjszakában. A „Bajnokok Ligája időpontban" (20.45-től) megrendezett összecsapáson a Kaposvári Rákóczi FC gárdája 1-0-ra nyert a Mezőkövesd Zsóry FC ellen, ez pedig azt jelenti, hogy kilenc nyeretlenül megvívott mérkőzés után gyűjtötték be a három pontot, és tabella utolsóként még kapaszkodhatnak az utolsó szalmaszálba. A Kövesdnek ez volt a 13. veresége a bajnokságban (ezzel utolérték az ebben a kategóriában a „legjobban” álló Kaposvárt), és ez volt a 11. olyan meccsük, amelyen nem sikerült gólt szerezniük.

Pedig a kapuba betaláltak Kaposvárott, de George Menougongnak a lövése után, les miatt nem ítélt gólt a játékvezető.

– Nagyon nem értek egyet ezzel a döntéssel, de sajnos, változtatni ezen már nem lehet – mondta a csatár kedden kora délután, aki arra a kérdésre, hogy milyen volt ez a fontos meccs belülről, így felelt: – Az első félidőben mindkét csapat részéről a küzdelem dominált. Nem volt szép játék, sok passzos foci, valószínűleg azért nem, mert nagy volt a tét mindkét gárda számára. Hajtottunk tisztességgel, a védekezés rendben volt, de kétségtelen, hogy elől nagyon egyedül voltam, nem sokszor találkoztam a labdával, így aztán helyzetünk sem volt. Igaz, nem csak nekünk nem, az ellenfelünknek sem.

Eseménydúsabb

A második játékrész elején viszont betalált a hazai csapat, és innentől kezdve azért eseménydúsabb játék folyt a pályán.

– Ez a találat több önbizalmat adott a kaposváriaknak, mi pedig azon dolgoztunk, hogy egyenlítsünk, sajnos nem jött össze, még az is kevés volt, hogy a kapuba találtam – jegyezte meg a már említett, meg nem adott góljára utalva a csatár, aki arra a kérdésre, hogy mi az oka annak, hogy nem sikerült pontot szerezni ezen a meccsen, így válaszolt: – Ez nem a mi napunk volt, valahogy nem akart összejönni az, amit igazából játszani szerettünk volna. Azzal nem volt baj, hogy ne akartunk volna, úgy éreztem belülről, hogy mindenki odateszi magát, de most ez így sikerült. Fájó, hogy így alakult, de mivel itt az újabb fontos meccs, hiszen szombaton a szintén kieső helyen álló Paksot fogadjuk, most már ezzel kell foglalkoznunk.

A hétfői összecsapásról kedden hajnali 4 óra után érkezett vissza a kövesdi csapat, így a keddet megkapták pihenőnek a játékosok, akik csak szerdán kezdik meg a közvetlen felkészülést az újabb kiesési rangadóra.

– Nem szabad másra gondolnunk, csak a győzelemre. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ezt elérjük. Nagyon fontos ez a mérkőzés, egy győzelem ugyanis lendületet adhatna nekünk a bajnokság hajrájára – jelentette ki George Menougong.



Mezőkövesd - Hazai környezetben 1-0-ra legyőzte a tabella utolsó helyén álló Kaposvári Rákóczi FC a matyóvárosiakat az NB I 23. fordulójában. Ön szerint ki volt a Mezőkövesd Zsóry FC legjobbja a mérkőzésen? tovább »

Kaposvár, Mezőkövesd - A Kaposvári Rákóczi FC vs. Mezőkövesd Zsóry FC (1-0) NB I-es mérkőzés után a két vezetőedző, Selymes Tibor és Véber György értékelték a látottakat. tovább »

Kaposvár, Mezőkövesd - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 23. fordulójában a Mezőkövesd Zsóry FC gárdája a Kaposvári Rákóczi FC vendégeként lépett pályára hétfőn 20:45-től. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!