Sport

2014.09.27. 18:05

Kecskemét, Kaposvár – és Szabóék?

Kazincbarcika - Jó esélyekkel vág neki a 2014/2015-ös bajnokságnak a Vegyész RC-Kazincbarcika röplabdacsapata.

Kazincbarcika - Jó esélyekkel vág neki a 2014/2015-ös bajnokságnak a Vegyész RC-Kazincbarcika röplabdacsapata.Komoly változások történtek a nyáron az NB I-es észak-borsodi férfi röplabda­klubnál, és szerencsére „minden” pozitív irányba mozdult el. Hogy örül-e ezeknek Dudás András, a VRCK edzője?

– Mindenképpen – mondta röviden a szakember, aki így folytatta: – A kialakult keretben megvan az előrelépés lehetősége, és ezzel élni is szeretnénk. Ezt nem csak én érzem így, hanem maguk a játékosok is. Nem elég azonban kimondani, beszélni róla, mert ha nem dolgozunk, akkor az nem fog megvalósulni… 1969 óta vagyok a barcikai röplabdában, és ennyi időt eltölteni nem lehet egy sportágban csak úgy, ha optimista az ember, én alapvetően ilyen személyiség vagyok. Ez az egész persze nem rólam szól, mert sokan dolgoztak a városban a röplabdában, a röplabdáért, ám azt tudtam és tudom: ez egy jó ügy Kazincbarcikán, még akkor is ezt gondoltam, amikor akadtak nehézségek, amikor visszaléptettek bennünket az NB II-be, vagy amikor nem gazdálkodtunk túlságosan sok pénzből. Viszont minden pillanatban azt tartottam szem előtt, hogy ezt az egészet tovább kell vinni, lesz mindig olyan helyzet, amely tovább fogja lendíteni a klubot, a csapatot. Most annak is köszönhető a pozitív elmozdulás, hogy a város mellett meg tudtunk nyerni egy céget, a Donauchemet, amellyel egyelőre mezszponzori szerződést kötöttünk. A vállalat hosszú távú együttműködésben gondolkodik, és amennyiben a visszajelzések, illetve ezzel együtt az eredmények jók lesznek, abban az esetben a támogatását is növelni fogják. Fontos partnert találtunk, az elvárásuk egyértelmű, amelynek szeretnénk megfelelni.

Még egy hónap

Az elmúlt néhány szezonban nem számított élcsapatnak a bajnokságban a VRCK, most viszont hat új röplabdázó érkezett Kazincbarcikára, ami az edzőnek is új impulzusokat ad(hat). Akár még egy „új aranykor” is kezdetét veheti…

– Egyelőre nem mondanám azt, hogy „aranykor”, inkább csak azt, hogy újra harcban lehetünk a legjobbakkal – tette hozzá Dudás András. – A játékosok tudása megvan, akár az első helyért is küzdhetünk, de ez még odébb van, erről jelenleg nem érdemes sokat beszélni. Aki eddig szóba hozta nekem ezt a témát, az aranyérem lehetőségét, annak jeleztem, elnézést, de azért vannak még jó csapatok a bajnokságban: a Kecskemét szeretné megvédeni első helyét, el is mentek tőlük, de érkeztek is, aztán ott van a Kaposvár, amelynél szintén volt nem egy változás, kiváló edzőjük van, megfelelő körülmények között dolgoznak.

Újakban nincs hiány a VRCK-nál, két friss szerzeményt név szerint is megemlítettünk a Vegyész trénerének: a brazil Georg Emmerich Antalt, valamint a legutóbb Olaszországban játszott, ám sérülése miatt hazaért Szabó Dávidot.

– Az évtizedek alatt dolgoztam már rengeteg légióssal, orosszal, románnal, szlovákkal, ukránnal, és mindegyiküknek belekerült egy-két hónapba, mire felvették az itteni ritmust, mire alkalmazkodtak a körülményekhez, a miliőhöz – nyilatkozta Dudás András. – Antal „Gyuri” is csupán pár hete van nálunk, az egyik tornán remekül játszott, a másikon kevésbé, de az előbbiek miatt természetes, hogy hullámzik még a teljesítménye. Nagyon akar, ez látszik rajta, én nem siettetem, ismerjük a képességeit, megítélésem szerint még körülbelül egy hónapra szüksége van, utána lehet a csúcson, vagy annak közelében. Szabó Dávid már bebizonyította, hogy helyt tud állni európai élbajnokságokban, sajnos jött a sérülése, és a több hónapos kihagyás törvényszerűen visszavetette. Eltűnt róla pár kiló izom, vesztett picit a dinamikájából, a rugalmasságából, de ő egy ízig-vérig profi röplabdázó, aki napról napra közelebb lesz azon formájához, amit Olaszországban mutatott. Neki most, ebben a helyzetben jó, hogy velünk dolgozik, de vannak merészebb álmai, amit később szeretne megvalósítani.

ÉM-MI

Öt idegenbelivel

Egy hónapot várniuk kell a Vegyész-szurkolóknak arra, hogy hazai környezetben lássák csapatukat, ugyanis még nem fejeződött be a KSK Tornacsarnok felújítása (az edzéseket a sporttelepen található Munkacsarnokban végezte az együttes). A korszerűsítés során komplett energetikai fejlesztést hajtottak végre az intézményben, ám akadnak különböző munkák, melyek elvégzéséhez további időre van szükség. A VRCK emiatt az első öt fordulóban utazik Szolnokra, Sümegre, Pécsre, Debrecenbe és Kecskemétre, ám a tervek szerint október 24-én már saját pályáján fogadja a győrieket. „Bízunk abban, hogy a megadott határidőre kész lesz a csarnok – nyilatkozta a témával kapcsolatban Dudás András. – A jó hírek különben sok olyan emberhez eljutottak, akik korábban jártak röplabdameccsekre, az utóbbi években viszont nem, ők jelezték, hogy most visszatérnek. Várjuk őket is, másokat is, a csapat csak örül annak, ha minél többen lesznek a lelátón.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!