Sport

2011.09.05. 13:11

Magyar nemzetközi szenior teniszverseny Keszthelyen két debreceni páros éremmel

A Magyar Tenisz Szövetség Veterán Bizottsága 35. alkalommal rendezte meg Keszthelyen a magyar nemzetközi szenior teniszversenyt augusztus 29. és szeptember 3.  között valamennyi korcsoportban.

A Magyar Tenisz Szövetség Veterán Bizottsága 35. alkalommal rendezte meg Keszthelyen a magyar nemzetközi szenior teniszversenyt augusztus 29. és szeptember 3.  között valamennyi korcsoportban.

Ez a verseny a legrangosabb hazai rendezésű szeniorviadal - ITF első kategóriás - és a legnépszerűbb -háromszáztizennyolc indulóval -, így nem meglepő, hogy a teljes magyar élmezőnyön kívül számos világbajnok és topversenyző jelezte indulását, mint pl. a férfiaknál Beyko Taras (CAN), Gerhard Thaler (AUT), Manfred Hundstorfer (AUT), Pierre Godfroid (BEL), Peter Kolacek (SUI), Peter Pokorny (AUT), Stefan Stefanoff (BUL), Lénárt László (HUN), illetve a nőknél Barbara Koutna (CZE), Louise Moser (AUT), Pintér Mária (HUN) és Szentirmai Erzsébet (HUN).

A D.H Szervíz S.E. három játékossal képviseltette magát a versenyen: Dürgő György (60+), Ladányi Zoltán és Palchuber Károly (mindketten 70+), akik két érmes helyet is szereztek ebben az igen erős mezőnyben: a Dürgő Gy.-Márton Kálmán (Bp) páros második, míg a Ladányi Z.-Palchuber K. kettős harmadik lett. Dürgő György egész szezonban remek formában versenyzett - a közel múltban szerzett országos bajnoki címet is - és csak kiújuló sérülése gátolta meg abban,hogy egyéniben is érmes helyen végezzen.

A magyar nemzetközi szenior teniszverseny érdekesebb eredményei

60+kategória,egyes:

Dürgő Gy.-P.Kaczorowski(POL) 2/6,6/1,6/3

D.Spacek(CZE) 7/5,1/6,6/1

G.Bernaschek(AUT) 5/7,3/6 (a négy közé jutásért)

70+ kategória,egyes:

Ladányi Z. -H.Gabernig(AUT) 0/6,1/6

Palchuber K. -L.Mitterer(AUT) 2/6,6/7(6)

Férfi páros,110+kategória:

Dürgő Gy./Márton K.(Bp) - Gönczi S./Verebélyi Z. 7/5,6/3

-Kocsis F./Nagy M. 6/4, 6/3 (elődöntő)

Sajnos a döntőt Dürgő Gy. sérülése miatt nem tudták lejátszani, a csoport végeredménye:

1. Pesta Z.(Bp)/Szekrényes Zs.(Gyöngyös)

2. Dürgő Gy./Márton K.(Bp.)

3. Rónay T./Milosákovics J.(B.boglár) és Kocsis F.(Keszth.)/Nagy M.(Bp.)

140+kategória:

Ladányi Z./Palchuber K. - I.Rizzolo/E.Szakács(ROU) 6/3,7/5

FábiánZ./Fegyveres P.(Bp) 2/6,5/7 elődöntő

A debreceni páros izgalmas és küzdelmes mérkőzésen maradt alul a sokszoros magyar bajnok párossal szemben,így a harmadik helyen végzett.

A csoport végeredménye:

1. P.Pokorny(AUT)/Pintér A.

2. Fábián Z./Fegyveres P.(Bp)

3. Ladányi Z./Palchuber K. és Csorba Z.(Miskolc)/Szabadits Ö.(Bp)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!