Sport

2018.01.06. 14:31

Spartan Race Miskolcon!

Miskolc - 2017-ben Kazincbarcikán már rendeztek versenyt, 2018-ban Miskolc is otthont ad a kihívásnak.

Miskolc - 2017-ben Kazincbarcikán már rendeztek versenyt, 2018-ban Miskolc is otthont ad a kihívásnak.

A tengerentúlról indult a Spartan Race nevű akadályverseny, amelynek fő küldetése nem az, hogy versenyre bírja az indulókat, hanem hogy mindenki megtalálhassa magában a spártait, hogy mozgásra, egészséges életmódra ösztökélje az embereket.

A kalandnak mára a világ számtalan országában és hazánkban is egyre nagyobb tábora van, sőt 2016-ban Miskolcon is indult egy edzőcsapat – írtuk meg akkor, bemutatva a miskolci training group vezetőjét, Csepregi Balázst, aki 2014-ben találkozott a Spartannal.

2017 fordulópont volt megyénkben és a versenysorozat történetében, hiszen miután 2016-ban már Tokaj otthont adott egy Hurricane Heat futamnak, tavaly nyáron Kazincbarcikán Super Hungary futamot rendeztek több mint ötezer résztvevővel.

Úgy tűnik, megyénk megtetszett a sorozat hazai versenyeit szervező Spartan Race Hungarynak, ugyanis 2018-ban (az eddig bejelentett) hazai három verseny közül az utolsó, október 13–14-én Miskolcon lesz, ahol Beasttel, egy Sprinttel, egy Kids versennyel és egy 12 órás Hurricane Heattel várják a fanatikusokat. Emellett a miskolci futam beletartozik az idei CEU Regionális Bajnokság hat versenyébe is.

Emberpróbáló feladatok

A Spartan Race tulajdonképpen egy terepfutás, amit azonban akadályokkal nehezítenek.

A versenyzőknek sáron, vízen, szögesdrótakadályon, mászófalakon kell átküzdeniük magukat, illetve különböző súlyokat kell cipelni vagy húzni. Eltérő távú és akadályszámú versenytípusok léteznek, olyan is, amelyet időre vagy csapatban kell teljesíteni.

A Spartan Race-nek van hivatalos szervezete, régiós és országos is, illetve helyi edzőcsoportok működnek a településeken.

- ÉM-HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!