Sport

2015.02.10. 12:47

Vegyész RC: Elköszöntek "Gyuritól"

Kazincbarcika - Georg Emmerich Antal Filhónak a szombati volt az utolsó mérkőzése az észak-borsodiak színeiben.

Kazincbarcika - Georg Emmerich Antal Filhónak a szombati volt az utolsó mérkőzése az észak-borsodiak színeiben.Tavaly nyárig nem volt brazil légiósa az élvonalban szereplő Vegyész RC-Kazincbarcika férfi röplabdacsapatának. Hét hónapja azonban ez is megtörtént, ugyanis leszerződtették a magyar felmenőkkel rendelkező, 191 centiméter magas nyitásfogadó-ütőt, Georg Emme­rich Antal Filhót. A 30 esztendős röplabdázó azonban az alapszakasz végén, valamint a rájátszásban már nem segíti a kék-sárgákat, ugyanis hétfői keltezéssel a felek szerződést bontottak.

– Jött számára egy lehetőség, amely szerint Katar színeiben, strandröplabdában, párosban esély mutatkozik arra, hogy jövőre ott lehessen a nyári olimpián – kezdte lapunknak adott nyilatkozatát Dudás András, a VRCK vezetőedzője. – Rövidesen el is utazik próbára, fizikai tesztre, bízik benne, hogy meg fog felelni, ez egy óriási kihívás számára, hiszen gyakorlatilag otthon, Rio de Janeiróban szerepelhetne az ötkarikás játékokon. A szabályok lehetőséget adnak neki az országváltásra, hiszen Brazíliában nem volt válogatott. Az, hogy szóba került a neve, nyilván nem véletlen, mert jó szinten csinálja a strandröplabdát, társával együtt honosítanák a katariak. Megbeszéltük, és erre ígéretet tett, hogy a közeljövőben segít olyan fiatal brazil tehetségek felkutatásában, akik otthon „nem férnek oda”, ezért esetleg kipróbálnák magukat Európában.

Főszereplőként már nem

A szakvezetőt megkérdeztük arról is: milyen bizonyítványt tud készíteni Antal magyarországi fél évéről?

– Ha összességében nézzük, akkor nem érte el azt a célt, amiért ide hoztuk, az előzetesen beszerzett információk többet mutattak – jelentette ki Dudás András. – Nyilván ebbe belejátszott részleges vállizomszakadása, amely miatt másfél hónapig sérült volt, nem tudott pályára lépni. A felkészülési tornákon azt mondtuk, „Ez igen!”, valami ilyesmit szeretnénk tőle látni majd később is, de közbeszólt az a bizonyos kihagyás. Aztán azt is el kell mondani, hogy amíg itt volt Szabó Dávid, addig rá nem nagyon figyeltek az ellenfelek, az ő árnyékában jobban tudott érvényesülni a stílusa. Na most amióta Dávid eligazolt Dél-Koreába, „Gyuri” került a reflektorfénybe és főszereplőként már nem tudott úgy játszani, mint Dávid mellett. Szóval ha ezt is mérlegeljük, akkor kicsit könnyebb szívvel mondtunk le róla.

A VRCK az előző ősszel bő kerettel rendelkezett, ám azóta Szabó D. elment, most Antal, Csizmadia ujját műteni kellett, nem is beszélve arról, hogy Szántai sem százszázalékos…

– Tizenhatan kezdtünk, tehát még mindig vagyunk annyian, hogy az ilyen helyzeteket megoldjuk – vágta rá Dudás András. – Csizmadia a héten már elkezdi a munkát, úgyhogy a következő meccsen remélhetőleg már játszhat. Szántai „Balut” most szombaton a Kaposvár ellen is váltogattam Tamás fiammal liberóban, egyikük ebben jobb, másikuk abban, egészségügyi helyzetében sok lenne Szántainak egy egész találkozó, aki viszont olyan pozitív szemléletet visz a pályára, amelyre szükségünk van.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!