Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.01. 12:05

Jobbik: „közpénzből adakozni álságos dolog”

Nyíregyháza -  Nagy megdöbbenést és felháborodást keltett a helyi közvéleményben Nyíregyháza vezető tisztségviselőinek 2012-es jutalmazása.

Nyíregyháza -  Nagy megdöbbenést és felháborodást keltett a helyi közvéleményben Nyíregyháza vezető tisztségviselőinek 2012-es jutalmazása. A Jobbik szánalmasnak tartja, ahogy a jelenlegi fideszes és a volt, szocialista városvezetés egymásra mutogat, és magyarázni próbálja a „bizonyítványokat” – kezdte sajtótájékoztatóját dr. Kiss Sándor országgyűlési képviselő, majd így folytatta: – Dr. Kovács Ferenc polgármester 1,7 millió forint, Kósa Tímea alpolgármester 1,3 millió forint, Jászai Menyhért alpolgármester 750 ezer forint plusz juttatása mellett a Nyírségvíz Zrt. esete a legkirívóbb, ahol 3 vezetőnek összesen mintegy 22 millió forint jutalmat ítéltek meg.

Felmerül a kérdés: kik, milyen teljesítmény alapján és milyen lelkiismerettel szavazták meg nekik ezeket a pénzeket? A felülről jövő nyomásnak engedve a jutalmazottak nem vették fel vagy jótékony célra ajánlották fel ezeket az összegeket. Ez álságos, hiszen ilyen gazdasági helyzetben eleve megkérdőjelezhető a jutalmazási rendszer létjogosultsága, a jutalmak mértéke. Az önkormányzati cégeket, monopolhelyzetben lévő szolgáltatókat a számlafizető lakosság tartja el, a vezetők jótékony célú, gáláns jutalom-felajánlásai tehát voltaképpen a mi forintjainkból származnak! Az, hogy lemondtak a jutalmukról, annak beismerése, hogy erkölcsileg problémásnak tartották a megszavaz(tat)ott prémiumokat – mondta a jobbikos honatya, hozzátéve: a nyíregyháziak joggal várják el, hogy mindenki felelősen gazdálkodjon a város vagyonával! KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!