Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.05. 13:32

MSZP-sajtótájékoztató: ez az ostobaság intézményhálózata

Nyíregyháza – Jogtalanság és bizonytalanság jellemzi az államosított oktatást, amely a pedagógusok és a gyerekek érdekét semmibe veszi – fogalmazott keddi sajtótájékoztatóján Jeszenszki András, az MSZP városi alelnöke.

Nyíregyháza – Jogtalanság és bizonytalanság jellemzi az államosított oktatást, amely a pedagógusok és a gyerekek érdekét semmibe veszi – fogalmazott keddi sajtótájékoztatóján Jeszenszki András, az MSZP városi alelnöke. – Az iskolák és a pedagógusok mindennapi gondokkal küzdenek, a rendszert csak az abban dolgozók lelkiismeret tartja össze, a kérdés csupán az: meddig? – folytatta a képviselő. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vezetője 125 ezer pedagógus munkáltatója, akiknek a mai napig nem készült el az átsorolásuk, a munkáltató jogok nem került át a tankerületekhez, azonban informatikai eszközöket és bútorokat rekviráltak az iskoláktól, hogy a tankerületi irodákat berendezzék, az iskolákkal utólag íratják alá, hogy önként ajánlották fel ezeket – sorolta Jeszenszki András. – Álságos volt a késve utalt pedagógusbérekkel kapcsolatban, hogy vegyenek fel fizetési előleget, hiszen az iskoláknak egyetlen fillérje sincs, erre ez a rendszer nem ad lehetőség – jegyezte meg a politikus.

– Az ostobaság intézményhálózata további ostobaságokat szül – ezt már Nagy László városi elnök mondta, utalva ezzel arra, hogy az alapító okiratokat törvény szerint a fenntartónak, ma már a KIK-nek vagy Kliknek, saját maguk sem tudják, mi a rövidítésük, kell módosítani, azonban ezt az intézmények kapták meg feladatul. A két éve tartó ámokfutásnak nincs vége – jelentette ki Nagy László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!