Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.16. 17:17

Összefogtak az állatbarátok

Nyíregyháza - Öt állatbarát szervezet képviselői tanácskoztak szombaton Nyíregyházán, az Állatbarát alapítvány szervezésében.

Nyíregyháza - Öt állatbarát szervezet képviselői tanácskoztak szombaton Nyíregyházán, az Állatbarát alapítvány szervezésében.Egymást látják el tanácsokkal, amire a rendkívül nehéz gazdasági helyzetben szükség is van. A szervezetek eltérő munkafilozófiával tevékenykednek, van köztük, amelyik jogosult az adó egy százalékára, és vannak olyan fiatal szervezetek, amik még nem. Abban nem volt eltérés köztük, hogy az állatokat mindannyian szeretik, segíteni próbálnak nekik, de már látható, hogy a karitatív tevékenységek az erősebb gazdasággal bíró Nyugat-Európában sem tudnak új ötletek nélkül megmaradni. Bornemissza Andrea, az Állatbarát alapítvány kuratóriuma részéről, Vidra Bettina a PCAS állatvédő és környezetvédő egyesület részéről, Simon Emese a Kisherceg állatmentő egyesület részéről, Haba Gábor a REX alapítvány részéről, és Dér Enikő az Ugat - lak közhasznú alapítvány részéről cserélt ötleteket. A szervezetek képviselői bemutatták profiljukat, és ismertették azt is, milyen állatokkal foglalkoznak, milyen sikereket tudnak maguk mögött.

Az egyik legrégebben működő, és nagyon eredményes állatbarát szervezet a REX, ami az eltelt évek során már kijárta azokat az utakat, amiken a fiatalabb szervezetek bár buktatók nélkül tudnak előrébb jutni. Haba Gábor előadásában fontos információk cseréltek gazdát, az ellátás, a gazdához juttatás, és az adó egy százalékának elérése érdekében. Az utolsó napirendi pontban a megyei állatvédelmi szervezetek lehetséges együttműködéséről beszélt Dankó Dóra az Állatbarát alapítvány állatotthonának vezetője.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!