Szendrő hírei

2019.04.02. 12:21

Elindult a túraszezon

Szendrő - Szendrő környékén minden útvonal rendezetten várja a látogatókat, turistákat.

Szendrő - Szendrő környékén minden útvonal rendezetten várja a látogatókat, turistákat.

A március 15-i ünnepnapot a Szendrői Természetjáró Szakosztály tagjai évek óta a környékbeli gyalogos és kerékpáros útvonalak karbantartásával töltik. A megkopott turistajeleket újrafestik, megerősítik. Az év közben begazosodó utakat kitisztítják, az útbaigazító táblákat ellenőrzik.

Ráncfelvarrt turistaútvonalak

Idén a szendrői Felső-vártól a Galvács felé vezető úton, valamint a Rakaca-víztározó közúttól távolabbi partszakaszán haladó gyalogos ösvényeken voltak a legnagyobb munkák. Átellenőrzésre került a Rudapithecus Látványtártól indulva a Telekesi kápolnát érintve a Telekes-patak völgye, úgynevezett Ördög-gáti szakasz is, valamint a szalonnai református templomtól a martonyi kolostorromhoz felvezető útvonal is. Szendrő belterületén a kerékpáros jelzések is megújultak. Az egész évben teljesíthető Bebek Portya jelvényszerző túramozgalom állomáspontjai így ismét jól megközelíthetőek lettek, valamint az április 13-án megrendezésre kerülő Vitézlő túra útvonalai is kaptak egy ráncfelvarrást. A szendrői természetjárók bíznak benne, minél több turista fogja használni idén is az útvonalakat, melyek remek körtúrákat tesznek lehetővé szendrői indulással.

A munkát több csoportban végezték több mint félszázan. Minősített jelzésfestők irányításával folyt a jelek megújítása. A gazolást és a szemétszedést is a társaság apraja-nagyja közösen csinálta. A remek tavaszi időben több generáció közösen munkálkodva végezte ezt a társadalmi munkát a környék turisztikai vonzerejének növelése érdekében.

Információk

A Szendrő környéki turistautakról, túraajánlatokról a szervezet weboldalán, a www.szendroitura.hu-n bővebben lehet olvasni, illetve a környék számos nevezetességéről is lehet itt információkat találni.

Ezen látványosságokat minden kedves olvasónk nyugodtan felveheti a bakancslistájára, meglátogathatja gyalogosan a kijelölt útvonalak mentén.

ÉM


[related-post post_id="4181820"]

[related-post post_id="4144183"]

[related-post post_id="4110245"]

[related-post post_id="4076913"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!