Szendrő hírei

2019.03.24. 16:25

Szendrő és környéke újra benépesül túrázókkal

Szendrő - Az egyik legkedveltebb teljesítménytúra a megyében már évek óta a Vitézlő.

Szendrő - Az egyik legkedveltebb teljesítménytúra a megyében már évek óta a Vitézlő.

Idén április 13-án rendezik meg a szendrői Vitézlő nemzetközi teljesítménytúrát, amely több tájegység (Rudabányai-hegység, Cserehát, Aggteleki-karszt) látnivalóit ajánlja egy napon a túrázni vágyók számára.

Egyre többen

2006 óta folyamatos a rendezvény sikere, évről évre egyre többen érkeznek az észak-borsodi kisvárosba, hogy a kora tavaszi természetben mozogjanak, sportoljanak. Ilyenkor megtelnek a szálláshelyek, felpezsdül a város, a környező hegyi utak benépesülnek a kirándulókkal, a környékbeli kis falvak állandó lakosságuk többszörösét látják vendégül ezen a napon.

A résztvevők összetétele rendkívül változatos, szinte mindenki – aki szereti a természetet és a kirándulást – megtalálja a neki szóló programot. A gyalogos túrázás mellett ugyanis idén is lesz kerékpáros táv-, futó- és terepfutó verseny, kenuzás és sárkányhajózás a Rakaca-víztározón, családi séta, gasztronómiai élményeket nyújtó „Pincejáró”, valamint a gyermekeknek szóló „Kincskereső” túra. A MÁV járatain 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a résztvevők lakóhelyük és Szendrő között az ötpróba mozgalom résztvevői, ezen felül a családok és a 12 főnél népesebb baráti társaságok és csoportok különböző kedvezményekre jogosultak.

Kapcsolódó programok

A térségben egyedüliként a Vitézlő az Ötpróba Program része, ráadásul több országos bajnokság helyi állomása. A rajt/cél helyszínét biztosító Apáczai Csere János Általános Iskolában különböző kapcsolódó programok és szolgáltatások gazdagítják az élményeket (helyi termékek vására, honvédségi toborzó sátor, térkép- és szuvenírárusítás, ingyenes egészségszűrő programok, tombola, vendéglátás stb.).

„Indulj el a Vitézlőn, elnyűtt testből Vitéz lőn!” hirdeti az esemény mottója, várnak mindenkit idén is szeretettel a szervező Szendrői Természetjáró Szakosztály tagjai. Bővebb információ a szakosztály honlapján: www.szendroitura.hu.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!