arcápolás

2021.03.02. 16:00

Itt a tavasz, törődjünk többet arcunk bőrével!

A napi arcápolásban a legelső a lemosó használata.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Ugyanis nem elég csupán vízzel leöblíteni az arcot, sőt a csapvíz szárító hatása miatt nem is ajánlott. Legyen reggel vagy akár este, ha arcunk bőre valóban tiszta, hatásosabb lesz a többi kozmetikum is. Az általános, vízbázisú lemosó a fölösleges hámsejteket, szennyeződéseket, a sminket és a zsírt távolítja el a felületről, és fölkészíti az arcot a többi kozmetikumra. Jöjjön a tonik, ami nyugtatja és selymessé teszi az arcbőrt! Közvetlenül a tisztítás után a tonikok bőrregeneráló hatóanyagaikkal hidratálják és egészségessé teszik az arc bőrfelszínét. Mindenképpen segítenek a kipirosodás és a bőr szárazságának csökkentésében is.

Segít a hámlasztó is

Választhatunk még hámlasztót is, amely leoldja az arcbőr elhalt hámsejtjeit, ezáltal biztosítja a felület megújulását, így akadályozhatja meg az aknék, miteszszerek, eltömődött pórusok kialakulását. A napi rutinhoz tartozhat még pattanáseltávolító kezelés, vagy szükség esetén használhatunk bőrhalványító szérumot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!