Diósgyőri VTK

2020.02.22. 11:30

A Kisvárda fogadja a Diósgyőrt

Szombaton 17 órától Kisvárdán lép pályára a DVTK a labdarúgó NB I. 22. fordulójában.

Molnár István

Győzelemmel hozta le a legutóbbi fordulóban megrendezett, Paksi FC elleni hazai találkozóját a Diósgyőri VTK élvonalbeli labdarúgó csapata. A piros-fehérek 2–0-ra verték a Paksi FC-t, s igazából nem nagyon kellett izgulniuk a szurkolóknak a lelátón...

– Belülről azért nem ilyen egyszerű, minden találkozón keményen meg kell küzdeni a győzelemért, a jelenlegi NB I-ben nincs előre lefutott mérkőzés – tette hozzá Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője. – Örülök, ha a szurkolók úgy jönnek ki a meccsre, hogy mi vagyunk az esélyesek, és elvárják a sikert. Ez nem teher, ellenkezőleg, pozitív hatással van a csapatra. Mindent megteszünk azért, hogy minél több meccset megnyerjünk, de kimondottan az olyan létfontosságú összecsapásokat, mint amilyen a Paks elleni is volt.

A drukkereknél szinte minden mérkőzés után van favorit, mostanság az egyik ilyen a szélső Kiss Tamás...

– Én annak örülök, hogy most csapatként jók, stabilak vagyunk. Mindig vannak jó produkciók, de számomra az összkép a legfontosabb. Persze, kiugró egyéni teljesítmények nélkül nem lehet meccset, meccseket nyerni, azt, hogy éppen ki lesz, lehet a nyerő ember, előre nem lehet tudni – nyilatkozta a témához Feczkó Tamás.

Reméli, nemsokára

A Diósgyőr pillanatnyilag hatodik a táblázaton, 29 ponttal, s talán már most kijelenthető, hogy hátrafelé nem igen kell tekingetnie, sokkal inkább előre. Vagy egy edző addig nem nyugszik meg, amíg nem szerepel csapata mellett egy adott pontszám? – kérdeztük ezt is a szakvezetőtől.

– Nem szoktam csak a következő mérkőzésre figyelni, és ezt a gondolkodást átvette a csapat is – árulta el Feczkó Tamás. – A cél, ahogy jeleztem, a minél több győzelem begyűjtése, és majd év végén meglátjuk, hogy a pontszámunk mire lesz elég. Reméljük, hogy nemsokára elérjük azt a pontszámot, határt, amivel biztosan benn lehet maradni, s utána már csak tényleg előre kell majd nézni.

Ezután azt mondtuk a diósgyőri szakmai munka irányítójának, hogy ebből a szempontból is vízválasztó lesz, lehet a ma délutáni, kisvárdai összecsapás, hiszen a két együttes között nagyobbra nyílhat az a bizonyos olló, de közelebb is kerülhetnek a szabolcsiak a DVTK-hoz.

– Nagyon szoros a középmezőny, nyolc pontra vagyunk a már kieső 11. helytől, öt pontra a 4. helytől, tehát két-három jó meccsel el lehet lépni a többiektől, de ugyanennyi rosszul sikerült mérkőzéssel hátrébb is lehet kerülni. Mi az előbbiben gondolkodunk.

Még rövid ideje

A statisztika azt mutatja, hogy az eddig megrendezett két, Kisvárda – DVTK NB I-es összecsapás egyaránt 1-1-es döntetlent hozott...

– Előre azért nem írnám alá ezt az eredményt, mert a három pontért megyünk, de az biztos, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz – nyomatékosította Feczkó Tamás. – A Kisvárdának vannak olyan játékosai, akik stabil válogatott játékosok voltak, nagy nemzetközi rutinnal rendelkeznek, olyan bajnokságokból érkeztek, egyénileg képesek eldönteni egy adott meccset.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a Diósgyőr vezetőedzőjének mennyiben írta át a Várdára való felkészülését, hogy ott közben volt egy edzőváltás, a korábban Miskolcon is dolgozó Bódog Tamás került a szabolcsiak kispadjára.

– Mindig meg van a magunk elképzelése, hogy mit szeretnénk, de minden csapatból és edzőből felkészülünk – mondta lapunknak Feczkó Tamás. – Bódog Tamás munkája még nem jöhetett ki, hiszen ahhoz még rövid ideje van ott, de hamarosan olyan lesz, lehet a csapata, mint amilyet elképzel.

A vezetőedző véleményét kértük az NB II-es KBSC-vel köttetett megállapodásról is:

– Jó dolognak tartom ezt a megállapodást, hiszen Szűcs Kornél és Korbély Kristóf a múlt héten az NB I-be igyekvő Győr ellen mutatkozott be. Most pedig megint egy olyan csapat, a Vasas ellen bizonyíthatnak a fiatalok, amelynek szintén az élvonal a célja. A szombati meccsünk után kiderül, hogy ki segíti vasárnap a Kazincbarcikát.

Fontos információ a drukkereknek, hogy a kisvárdai vendégszektorba az összes jegy elfogyott.

A DVTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Shestakov, Polgár, Brkovic, Vági – Márkvárt, Iszlai – Hasani, Rui Pedro, Kiss T. – Ivanovski.


Labdarúgás: ismerős

Feczkó Tamás annyiból mindenképpen ismerős ,,terepre„ érkezik, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nyíregyházán született. Játékos, támadó volt többek között a Nyíregyháza Kertvárosban, Tiszalökön, és Ibrányban, majd trénerkedett Tiszalökön, a Nyírsulinál, Nagyecseden, valamint a Nyíregyháza Spartacus másodedzőjeként is – aztán a Balmazújváros és az MTK irányítása után került Diósgyőrbe.


Távozott

Az átigazolási időszak vége előtt közös megegyezéssel szerződést bontott a DVTK és Szabó Bence. A labdarúgó – amíg nem talál új klubot – továbbra is látogathatja a DVTK tartalék csapatának edzéseit, mindezt a klub közölte tegnap.

(A borítóképen: A piros-fehérek a három pontért mennek Kisvárdára | Fotó: ÉM)

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!