Aluinvent-DVTK

2019.12.12. 13:00

Győztek, de csak a vége volt jó

Goree mutatott jó formát a még nyeretlen, sereghajtó, PINKK elleni bajnokin.

Berecz Csaba

Könnyen nyertek a piros-fehérek

Fotó: Ádám János

A női kosárlabda NB I 9. fordulójában elmaradt meccset pótolt be tegnap este az Aluinvent-DVTK, amikor a PINKK Pécsi 424 együttesét fogadta a miskolci városi sportcsarnokban.

A meccset megelőző csapatbemutatás tartogatott érdekességet, ugyanis az hangzott el, hogy a DVTK vezetőedzője Völgyi Péter. Pedig a klub sportszakmai igazgatója nem kapott újabb feladatkört, így a kispadnál az igazi szakvezető, Cziczás László csak mosolygott amikor ez elhangzott. Aztán persze a téves közlést helyesbítették.

Kevesen voltak

Lapos hangulatban kezdődött a meccs, ahogy a nézők egésze, úgy az ultrák is kevesen voltak, utóbbiak ráadásul nem is szurkoltak, feltételezhetően a Diósgyőr legutóbbi bajnokijának eredménye, a Sopron Basket vendégeként vasárnap elszenvedett 37 pontos vereség szegte a kedvüket.

Kiss A. centergólja volt a tegnapi meccs első találata, aztán Morrison következett a palánk alól, majd a kezdeti pontatlan dobások után hirtelen átvette a vezetést a vendégcsapat, egy faultos kosárral (4-5). A negyed közepén a csereként beállt Goree labdaszerzése, és elfutása után volt ismét az előny a hazaiaknál (10-9), és innentől egy ideig felváltva vezettek a csapatok. A 9. percben a hazai együttesnek már a teljes kezdőcsapata a kispadon ült (12-11), és a játékrész hajrájában láttunk szép hazai villanásokat (17-12).

Ahogy az első menet nagy részében, a második elején is halvány volt a Diósgyőr, a rossz passzok, a pontatlan dobások után zárkózott a sereghajtó (17-15). Aztán ha nehezen is, de csak jött egy kis hazai fuvallat, amit Goree találata indított el, és amelyet egy időkéréssel szeretett volna lezárni a vendég együttes, a 17. percben, Morrison dupláját követően (27-19). A pauza után Stach megszerezte a meccs első hárompontosát, és a szűkebb rotációval játszó mecseki gárda három pontra jött fel (29-26), de a hajrá Tenyér triplájától függetlenül ismét a hazai együttesé volt (36-29).

Goree

A térfélcserét követően a legerősebb összeállításában folytatta a meccset a DVTK (Medgyessy, Walker-Kimbrough, Pusztai, Goree, Morrison), aztán jött Skoric is, de harmatosság még mindig megvolt, négy perc alatt mindössze 3 pontot sikerült összehozni (39-32). Aztán, amikor a 26. minuta elején, Goree leindulásos kosara után először 10 pont fölé nőtt a különbség, a PINKK időt kért (45-34). Goree két újabb találat után ismét (49-34), és annyit sikerült elérniük, hogy a negyed végére 10 pontra csökkentették hátrányukat (55-45).

A záró játékrész elején Walker-Kimbrough jegyezte a meccs első hazai hármasát, majd a végig jó teljesítményt nyújtó Goree újabb találatai következtek. Szűcs R. triplájával a 33. percben először vezetett húsznál többel a DVTK (67-45), és a hazaiak a 12-0-s etappal tulajdonképpen eldöntötték a meccset. A piros-fehérek végül 27 egységgel kerekedtek felül, az utolsó negyedben mutatott impulzív támadójátékukkal, de a következő meccsen, vasárnap, a másik pécsi csapat, a PEAC elleni, idegenbeli bajnokin ettől jóval jobb játékra lesz szükség a győzelem megszerzéséhez. BCS


Eldőlt: Barcikán

Eldőlt, hogy az Aluinvent-DVTK – Olympiacos Európa Kupa meccset december 19-én, csütörtökön, 18.00-tól Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontban játsszák le, mivel ezen a napon a miskolci városi sportcsarnok egy másik (nem sportos) rendezvénynek ad otthont.


Aluinvent-DVTK – PINKK Pécsi 424 88–61 (17–11, 19–18, 19–16, 33–16)

Miskolc, 400 néző. V.: Tőzsér, Pozsonyi, Györfy.

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (4), WALKER-KIMBROUGH (24/6), Skoric (3), Kiss A. (8), Morrison (8). Csere: Pusztai (2), GOREE (25), Zele (2), Szűcs R. (8/6), Kányási (4), Katona (-).

Vezetőedző: Cziczás László.

PINKK Pécsi 424: Tenyér (6), Stach (10/3), Szücs L. (7/3), Jáhni (11/3), LANDRY (20). Csere: Vári (2), Yurkevichus (5/3), Zsilinszky (-), Horváth (-), Szabó (-).

Vezetőedző: Vanja Miljkovic.

Kipontozódott: Goree a 38. percben.

Cziczás László: – Nagyon jó felkészülés, ráhangolódás volt ez a meccs a vasárnapi, PEAC elleni fontos bajnoki meccsre. Nagyon bízom benne, hogy ki tudunk lábalni ebből a hullámvölgyből. Még mindig nem vagyunk olyan karakteres csapat, mint amit látni szeretnénk, de a lányok megtesznek mindent annak érdekében, hogy ez változzon.

Vanja Miljkovic: – Az első félidőben jól tartottuk magunkat, sajnos a második játékrészben, ahogy az korábban többször is előfordult, csökkent a koncentráció, és ezt a jobb erőkből álló ellenfelünk kihasználta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!