Húsvét

2020.04.14. 17:30

Húsvéthétfőre végül lenyugodott mindenki

Nem megszokott húsvéti ünnepi hétvége áll mögöttünk.

Bájer Máté

Nem megszokott húsvéti ünnepi hétvége áll mögöttünk. Szűk családi körben töltött ünnepek, unokák nélküli süteményezés, virtuális locsolkodás A sonka, főtt tojás, a húsvéti hímes tojás nem maradt el az ünnepi asztalokról. Sokszor kellett azonban lakcímkártyát mutatnunk. Fotóriporterünk a miskolctapolcai úton kapta lencsevégre az intézkedő rendőrt.

Három napon át fokozottan ellenőrizték a parkokat, ismert kirándulóhelyeket, nagyobb parkolókat a miskolci önkormányzati rendészet munkatársai.

A kezdeti pénteki problémák után hétfőn sokkal kevesebb rendbontást tapasztaltak a rendészek.

Kevesebb bicajos, mint máskor

A miskolci városháza tájékoztatása szerint csak elvétve fordultak elő a kijárási korlátozásokat megszegők a megyeszékhelyen. A rendészek leginkább kerékpárosokkal találkoztak, de jóval kevesebbet láttak, mint egy átlagos hétvégén. Többek között Miskolctapolca területén nézték a bicajosokat és a futókat. Lillafüreden is ellenőriztek, ott a sziklafal melletti lezárt parkoló tartozott a visszatérő ellenőrzések körébe, de azt tapasztalták, hogy a parkoló minden esetben üres volt.

Kihalttá vált a város

Lapunk munkatársa személyesen is megnézte, hogy mi a helyzet a megyeszékhelyen. A Népkert néptelen volt, és a Búza tér környékén sem lehetett embereket látni.

Szabó Csilla rendőr főhadnagy, sajtóreferens szerint törvénytisztelő magatartást tanúsítottak az emberek: a rendőrségi ellenőrző áteresztőpontokon megállították az autósokat, és tájékoztatták a nem miskolci illetőségűeket a parkolók lezárásáról és a korlátozási rendeletről.

– Ezt mindenki megértette, és inkább visszafordult. Nagyobb csoportosulásokkal, baráti rendezvényekkel sem találkoztunk a húsvéti időszakban a közterületeken – foglalta össze Szabó Csilla.

(A borítóképen: A Majális parknál ellenőrizték a rendőrök az autósokat| Fotó: Bujdos Tibor)

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!