Családi Klub

2019.12.04. 13:00

Immár új helyen várják a miskolci édesanyákat

Hivatalosan is megnyitották az ÚjHold Közösségi Teret a Városház téren.

Nagy-Hankó Krisztina

A megnyitón

Fotó: Ádám János

A Holdam Egyesület tavaly ősszel bezárta a hét évig a Weidlich-udvarban működő Holdam udvart, hogy új helyszínen, megújult környezetben és szolgáltatásokkal várja a betérő anyákat, várandós kismamákat, családokat. Megtalálták az ehhez megfelelő teret, felújították, kicsinosították és immár ott várják az érdeklődőket. Civil szervezeteket, partnereket, az egyesület régi tagjait hívták meg az ünnepi eseményre, illetve azokat az édesanyákat, akikkel van jelenlegi, aktív kapcsolatuk. Hegedűs Andrea az önkormányzat humánpolitikai ügyekért felelős tanácsnoka köszöntötte a jelen lévőket, majd Zámborszky Eszter, Barta Mária Viola és Kolozsi-Koss Judit verses, mesés, zenés produkciója szórakoztatta a vendégeket.

Tagdíjból működnek

A Holdam Egyesület 13 éve működik, közben volt egy generáció váltás, a régi tagok lemorzsolódtak és újak csatlakoztak. Október elején készült el a tér, ahol próba hónapot tartottak, amikor a programokon nem kértek belépőt, csak adományt – sorolta az elmúlt időszak történéseit Zsíros Zsófia, az egyesület elnöke. Valójában mostanra érett meg a hely, hogy bemutassák szélesebb körben is. Önkéntesek működtetik a közösségi teret, többgyermekes édesanyák vagy munkájuk mellett segítenek. Igyekeznek a már meglévő népszerű programok sorát újabbakkal bővíteni, továbbá bevezették a klubtagsági rendszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!