Tűzeset

2020.02.25. 17:30

Mindenük odaveszett a tűzben

Az önkormányzat segít a lakhatásban, étkezésben a károsultaknak.

Tóth Balázs

Teljes terjedelmében égett egy családi ház Ongán, a Bezerédi utcában múlt csütörtökön. Az eset következtében a tetőszerkezet megsemmisült, a födém több helyiség felett beszakadt. A tüzet a miskolci hivatásos tűzoltók eloltották, átvizsgálták az épületet és egy felmelegedett háztartási gázpalackot kihoztak a házból. A tűz miatt az ingatlan lakhatatlanná vált. A katasztrófavédelem szerint a tüzet elektromos hiba okozhatta.

Segítség

Az önkormányzat segítséget nyújtott az otthontalanná vált családnak. Dr. Madzin Tibor polgármester éjszakai szállást intézett a lakóknak, akik péntektől az önkormányzat egyik vendégszobájába költözhettek be, valamint ebédet is kapnak, illetve a szociális szolgáltató ruhaneműket is ad majd nekik. Az önkormányzat szívesen vár mindent, amivel tudnak segíteni a családnak, úgy pénzadományt, tartós élelmiszert, a megélhetéshez szükséges dolgokat.

Másodpercek alatt

Fukár Zsolt, a leégett ház tulajdonosának élettársa elmondta, ő dolgozott csütörtökön, párja volt otthon az édesanyjával, amikor a felső szintről ropogást hallott. Fölment, látta, hogy ég a tető, ami ezt követően másodpercek alatt meg is semmisült, aztán az egész lakás tönkrement.

Este pár percre beengedték őket néhány ruháért, de nem is maradt másuk, így bármit elfogadnak, amit használni tudnak. Mint mondta, biztosításuk sajnos nem volt, a ház pedig életveszélyessé vált, nemigen tudják újjáépíteni, nem tudják, hogyan tovább. Köszönik a polgármester segítségét, szeretnének egyenesbe jönni, végleges megoldást találni lakhatásukra.

(A borítóképen: Ennyi maradt a házból… | Fotó: Tóth Balázs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!