Labdarúgó Magyar Kupa

2020.02.12. 14:00

Nyolcaddöntőben küzdenek szerdán a kövesdiek

Hazai kupamérkőzést játszik szerda este a mezőkövesdi labdarúgócsapat.

Berecz Csaba

A labdarúgó Magyar Kupában, a nyolcaddöntő első mérkőzésén, szerdán 18.00-tól a Mezőkövesd Zsóry FC csapata a Kaposvári Rákóczi FC együttesét fogadja. A továbbjutás kérdése azonban minden bizonnyal csak a jövő héten szerdán, a somogyi visszavágó után dől el. A két élvonalbeli gárda mostani összecsapásán, az idei évadban eddig elért eredmények alapján a Kövesd számít az esélyesebbnek, hiszen sárga-kékek eddig mindössze ötször kaptak ki, és a tabella 3. helyén állnak, ezzel szemben a Kaposvár tök utolsó, és 16 vereségnél tart. Nagy kérdés azonban, hogy mennyire rotálja, frissíti csapatát egyik, vagy másik edző. A Mezőkövesd Zsóry FC szakvezetőjét hiába kérdeztük erről, Kuttor Attila nem adott konkrét választ, csupán annyit mondott, hogy az kap majd bizalmat, akiről úgy látja, hogy a legjobb állapotban van. A szakvezető arra sem válaszolt, hogy megnézi-e élesben a nemrégiben szerződtetett új kapust, az ukrán Ryabenkót, aki a legutóbbi tétmeccsükön, a Mol Fehérvár FC elleni, szombati, idegenben 2-1-re elvesztett bajnokin a kispadon ült. Ettől függetlenül az igazi meglepetés az lenne, ha szinte ugyanazokat kezdetné Kuttor Attila, akiknek Fehérvárott lehetőséget adott, hiszen három héten át, heti két tétmeccset játszanak, és a labdarúgóknak szükségük van regenerálódásra. Érdekesség, hogy amikor legutóbb tavaly decemberben hétközi MK-meccset játszott a Kövesd, a négy nappal azelőtt lejátszott bajnokijának kezdőjéből, a kapussal együtt öt játékos maradt kupázni.

A célokról

A célokról is megkérdeztük a szakvezetőt.

– Minden mérkőzésen nyerni szeretnénk, ez az alapállás. Most egy NB I-es csapat ellen játszunk, és ez a csata nehéz meccsnek ígérkezik. Ezt mondanám akkor is, ha egy NB II-es együttes ellen kellene pályára lépnünk, de ez most még hatványozottabban igaz, ez a találkozó olyan lesz, mint egy NB I-es bajnoki – mondta Kuttor Attila, aki arra a kérdésre, hogy az előny szerzése a fontosabb, vagy az, hogy ne kapjanak gólt, így felet: – Szeretnénk előnyt szerezni a visszavágóra. Az pedig minden meccsen alap, hogy a győzelem érdekében stabil csapatod legyen. Ebben benne van az is, hogy megpróbáljuk kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy milyennek látja a kövesdi tréner a kaposvári gárdát, akik bár ebben az évben tétmeccsen még csak egy döntetlent értek el, a 2020-as nyitányon a Puskás ellen (majd zsinórban háromszor kikaptak: a DVTK-nál 2-0-ra, a Pakstól otthon 3-0-ra, legutóbb Kisvárdán 5-3-ra), de játékban azért mutattak valamit.

– Amikor azt hangoztatom, hogy milyen kiegyensúlyozott az NB I mezőnye, ebben a Kaposvár is benne van. Ahogy a többi együttes, így ők is partiban tudnak lenni minden ellenfelükkel. Az, hogy ennyi pontot gyűjtöttek, tény, de amit a mérkőzéseik közben mutattak, a játékuk alapján ez lehetne több is. Harcos, jó csapatnak tartom a Kaposvárt, de ettől függetlenül bízom abban, hogy a mi erényeink jobban látszódnak majd a mostani meccsen – mondta Kuttor Attila.

A kövesdi szakvezető tájékoztatása szerint csupán egy olyan játékos van a keretükben, akire nem számíthat, Szeles még rehabilitációs munkát végez.


Várható kezdő

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Ryabenko – Eperjesi, Pillár, Nesterov, Vadnai – Vajda, Pekár, Meskhi, Silye – Nagy D., Takács T.


Az eddigi utak

A 64 közé jutásért:

Hévíz SK (NB III) – Mezőkövesd Zsóry FC 0-6 (0-6)

Soltvadkerti TE (megye I.) – Kaposvári RFC 0-4 (0-3)

A 32 közé jutásért:

Sényő Carnifex FC (NB III) – Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (1-2)

DA Tiszakécske LC (NB II) – Kaposvári RFC 0-1 (0-1)

A 16 közé jutásért:

VKW ETO FC Győr (NB II) – Mezőkövesd Zsóry FC 2-3 (0-1, 1-1, 2-1)

Ózdi KFC (NB III) – Kaposvári RFC: elmaradt, az Ózdi KFC kizárása miatt a Kaposvári RFC játék nélkül jutott tovább

(A borítóképen: Ma a Kaposvárt fogadja a Mezőkövesd (feketében) | Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!