Halálfélelme volt

2020.01.21. 13:00

Panasz jött: a 26-os főúton kapott defektet az autóbusz

Az utas szerint a busz állapota és a sofőr vezetési stílusa is közrejátszott.

Horváth Imre

Olvasónk fotója a baleset helyszínéről

Forrás: Magánarchívum

Komolyan megijedt olvasónk egy buszon történt defekt kapcsán, és felháborodásában lapunkhoz fordult, hogy elmondja, hogyan látja az esetet.

Halálfélelme volt

„Egészen érdekes, ahogyan a Volánbusz Borsod megyei igazgatósága értelmezi a biztonság fogalmát! Hangoztatja, hogy az utasok biztonsága az első! És a 3707-es vonal 358-as járatán utazó utasok is biztonságban voltak ma reggel 9.30 és 9.45 között? A műszaki szempontból bőven kifogásolható busz miatt, amely majdnem felborult, és személyi sérülést is okozott, a felelőtlen sofőr egészséges embert is megizzasztó sebessége miatt? Defekt miatt bekövetkező járműkilengés, amely végződhetett volna akár halálos balesettel is!”

Olvasónk a buszon ült, és azt állítja, lepergett előtte az élete filmje, és még délután is „remegett a keze a halálfélelemtől”. Hozzátette, nem érti, mennyi ilyen és ehhez hasonló eset kell még ahhoz, hogy belássák, hogy a buszok elavultak, nem karbantartottak. „Meg kell várni egy nagyobb tragédiát ahhoz, hogy történjen valami?” – tette fel a kérdést.

Olvasónk észrevételével a Volánbusz Zrt.-hez fordultunk, akik előre nem látható műszaki problémaként kezelik az esetet.

„Mindenekelőtt hangsúlyozzuk, hogy a Volánbusz autóbusz-vezetőivel szemben alapvető elvárás, hogy munkájukat a mindenkor hatályos KRESZ betartásával végezzék. Társaságunk számára elsődleges szempont az utasok és a közlekedésben részt vevők biztonsága, ezért autóbusz-vezetőinket felkészítjük a nem várt közlekedési események kezelésére is” – nyomatékosította a Volánbusz Zrt.

Senki sem sérült

Az olvasó által szóvá tett eset kapcsán azt írják: „2020. január 16-án Bódvaszilas–Miskolc autóbusz-állomás között történt. A 26. számú főúton közlekedő autóbuszunk a sajókeresztúri elágazásnál menet közben defektet kapott. Az autóbusz-vezető a járművel félreállt, és a műszaki hiba beazonosítását követően azonnal intézkedett, hogy utasaink egy másik járattal mielőbb tovább utazhassanak. Személyi sérülés nem történt. A bekövetkezett, de előre nem látható eset miatt az érintett járaton utazók szíves elnézését kérjük!”

A Volánbusz szerint tehát szó sem volt lehetséges balesetről vagy felelőtlen sofőrről, mint azt olvasónk állítja, a konkrét eseten kívül megfogalmazott, műszaki állapotra vonatkozó felvetésekre azonban nem reagáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!