boon.hu video

2024.05.06. 08:00

Anyák napi koncertet adott a Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar (fotók, videó)

A zenekar játszott klasszikus és kortárs zenekari műveket, de műsorukból nem hiányoztak a mai kor népszerű dallamai, a híres filmslágerek, operett-részletek és nyitányok sem.

Egy pillanat a vasárnapi koncertből

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Fúvós Május címmel adott anyák napi koncertet vasárnap este a Művészetek Házában, vármegyénk egyik meghatározó formációja, a „kulturális örökség” értékdíjas Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar.

A zenekar játszott klasszikus és kortárs zenekari műveket, de műsorukból nem hiányoztak a mai kor népszerű dallamai, a híres filmslágerek, operett-részletek és nyitányok sem. A minden korosztályt megszólító anyák napi koncerten felcsendült a Jó szerencsét induló, a Herkulesfürdői emlék dalkeringő, egy John Williams és két foxtrott szám, valamint az Abba együttes slágereiből összeállított egyveleg. A közönség láthatott egy fergeteges dobszólóra épülő fúvósszámot és vérpezsdítő spanyol betétet a Ködmön táncosaival.

Tehetséges fiatalok a színpadon

A program tehetséges fiatalok számára is bemutatkozási lehetőséget biztosított, a színpadon felléptek a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium és a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Kar harsonás növendékei, szólót énekelt Havasi Renáta, a Miskolci Nemzeti Színház énekkari művésze, Magyar Gréta középiskolai tanuló, a Zenita Alapítvány versenyének első helyezettje pop és musical kategóriában. A műsort a Ködmön Formációs Táncegyüttes műsora színesítette. A koncerten Kulcsár József vezényelt.

A Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar 1911-ben alakult. Hagyományaik szerint szeretnek szórakoztatni, őrzik és ápolják az elődökről rájuk maradt bányász hagyományokat. A zenekar játszik klasszikus és kortárs zenekari műveket, de műsorukból nem hiányoznak a mai kor népszerű dallamai sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában