Krimi

2024.04.24. 10:50

Kiürítettek egy iskolát, 31 gyereket vittek kórházba

Közel 500 gyerek hagyta el az iskolát gyanús gázszag miatt.

MW

Kiürítettek egy iskolát, 31 gyereket vittek kórházba

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

Frissítés:

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresésére szerdán.

 

Kiürítettek egy iskolát, 31 gyereket vittek kórházba
Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

A BRFK kommunikációs osztályán elmondták, hogy az intézményben történtek miatt a BRFK XX. és XXIII. kerületi rendőrkapitánysága foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Hozzátették: a katasztrófavédelem szakembereinek bevonásával folytatott eljárás célja, hogy tisztázzák, pontosan mi történt, mi okozta a szúrós szagot, illetve történt-e bárki részéről mulasztás.

A katasztrófavédelem korábbi közlése szerint szerda reggel ki kellett üríteni a Dinnyehegyi közi általános iskolát, mert szúrós gázszagot éreztek az ott tartózkodók, amitől többen rosszullétre panaszkodtak. 

Korábban írtuk:

Ki kellett üríteni Budapesten egy XXIII. kerületi általános iskolát, mert szúrós gázszagot éreztek szerda reggel – közölte az MTI-vel Kiss Ádám, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője arról tájékoztatta az MTI-t: tíz mentőautót riasztottak a helyszínre, 30-35 gyereket vizsgálhatnak meg kórházban.

Kiürítettek egy iskolát, tíz mentőautó érkezett a helyszínre

Kiss Ádám elmondta: nem sokkal háromnegyed nyolc előtt érkezett a jelzés, hogy egy XXIII. kerületi általános iskolában szúrós szagot éreznek. A fővárosi tűzoltók kiérkezése előtt 500 diák hagyta el az iskolát – tette hozzá.

A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amelynek eredménye szerint veszélyes anyag jelenlétét nem lehetett kimutatni a levegőben.

Az MTI értesülése szerint a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskolában 70 gyerek panaszkodott rosszullétre, róluk a helyszínre érkező mentők gondoskodtak.

Győrfi Pál az MTI érdeklődésére telefonon elmondta, hogy tíz mentőautót riasztottak a helyszínre, és az elsődleges információk szerint egyik gyermek sincs súlyos állapotban, sőt kollégái semmilyen „komoly” sérülést nem találtak.

A gyerekek arról számoltak be, hogy szúrós szagot éreztek, majd torokkaparás, szédülés jelentkezett náluk – tette hozzá.

A mentők végül 31 gyermeket szállítottak vizsgálatra a Heim Pál gyermekkórházba.

Borítókép: illusztráció
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában