Tárgyalás

2024.04.25. 12:16

A katonai bíróság elé állt a hét miskolci bv-alkalmazott, akiket egy rab megverésével vádolnak

Az előkészítő ülésen nem tettek vallomást, azonban a bűnösségüket nem ismerték el.

Boon.hu

Fotó: MW

Portálunk elsőként számolt be róla, hogy 2022 nyarán a miskolci Fazekas utcai börtönben megvertek egy rabot, amely miatt eljárás indult hét bv-alkalmazott ellen. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt folytatott nyomozást. Ennek a lezárultával megtörtént a vádemelés, és a napokban a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa elé került az ügy az előkészítő üléssel.

Bosszúból verhették meg

A vád szerint bosszúból verték meg öten a rabot miután megbilincselték, az ugyanis előzőleg betörte egyikük orrát, amikor egészségügyi ellátást kapott. A másik két vádlott egy női börtönőr, illetve a szolgálatvezető százados nem vett részt a bántalmazásban, azonban nem jelentették azt a börtön vezetésének.

A katonai ügyész szerint csoportos bántalmazás történt, melynek során a rab a bilincs miatt megvédeni sem tudta magát. Attól függően, hogy ki milyen mértékben vett részt a bántalmazásban kért az ügyész eltérő börtönbüntetést a vádlottakra, illetve a női fegyőr esetén próbaidőt javasolt.

A vádlottak nem tettek vallomást, bűnösségüket pedig nem ismerték el, így az ügy tárgyalással – bizonyítási eljárással folytatódik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában