Életveszély

2024.04.22. 11:23

A testvére visszaszólt, erre ő konyhakéssel megszúrta

A férfi az ittasan hazaérkező testvérét a kabátjából kiszóródott csikkek felszedésére utasította, amikor az visszaszólt, dühében konyhakéssel megszúrta.

Boon.hu

Késsel a testvére felé szúrt

Fotó: Shutterstock

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. A vádirat szerint a férfi az egyik borsodi településen lévő családi házába befogadta az italozó életmódot folytató testvérét. 2023 február közepén a testvér napközben többször elment a kocsmába és leittasodott. A délutáni órákban hazaérkezett, a vádlott a konyhában pörköltnek való húst darabolt egy több mint 19 centiméter pengehosszúságú késsel.

Próbált kitérni a szúrás elől 

Szóvá tette, hogy testvére kabátja nagyon büdös, levetette vele, és amikor megrázta abból cigarettacsikkek, illetőleg a testvére által tőle eltulajdonított pénzérmék estek ki. Összeszedte az aprópénzt, majd felszólította testvérét, hogy takarítsa fel a földre esett cigarettacsikkeket, kezébe vette a konyhakést és folytatta a hús darabolását. A testvére, amikor szedegette a csikkeket, visszaszólt a vádlottnak, mire 

dühében a késsel a sértett hasa irányába szúrt, a férfi elfordulva próbált kitérni a kés útjából, így a szúrás bal mellkasfelén érte.

Mentőt hívott 

A férfi mentőt hívott testvéréhez, aki a szúrás következtében közvetetten életveszélyes állapotba került. A sérülés helye és az alkalmazott eszköz méretei alapján a vádlott cselekménye alkalmas volt közvetlenül életveszélyes sérülés előidézésére.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtön büntetést indítványozott - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában