Béren kívüli juttatás

2024.04.19. 11:31

Ennyivel kaphatnak több cafeteriát a tiszaújvárosi önkormányzati dolgozók

A város gazdasági helyzetének függvényében az év során bérkompenzációs intézkedéseket tervez az önkormányzat.

Boon.hu

Több juthat a munkavállalóknak

Fotó: Fehér Gábor

A képviselő-testületi jóváhagyást követően nettó 75 ezer forintos plusz cafetéria juttatást kapnak az önkormányzati szféra munkavállalói - jelentette be dr. Fülöp György polgármester a Tisza TV Fogadóóra című műsorában. 

"Amikor decemberben elfogadtuk a költségvetést és elfogadtuk azt, hogy idén is lesz egy 10 százalékos béremelés - amit végre is hajtottunk -, akkor azt is mondtuk, hogy a munkavállalói igényeknek megfelelően azért, hogy az önkormányzati szférában dolgozó munkavállalókat kellőképpen meg tudjuk becsülni, a város gazdasági helyzetének függvényében vissza fogunk térni arra, hogy még az év során milyen bérkompenzációs intézkedéseket tudunk hozni" - emlékeztetett a polgármester.

Döntésre vár

"Arra fogunk javaslatot tenni a képviselő-testületnek, hogy minden önkormányzati munkavállaló kapjon nettó 75 ezer forint cafetéria juttatást. Részben azért, hogy ténylegesen érezzék a megbecsülést. Ugyanis - ezt gyakran szoktam mondani - hogyha büszkék vagyunk a városra, hogy milyen szép, milyen jól működik, akkor ez nyilván a munkavállalóknak köszönhető elsősorban. Ezért fontos, hogy anyagi megbecsülésben részesüljenek. Ez a béren kívüli juttatás azért is fontos, mert mindenki látja, hogy milyen gazdasági makro környezetben élünk, mindenki jár boltba és tapasztalja, hogy milyen árak vannak."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában