Oktatás

2024.04.24. 16:00

Kihízta helyét a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Kara (fotókkal)

Minőségi és színvonalbeli előrelépést jelentő fejlesztés valósult meg a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karán a korábbi Alkalmazott Földtudományi Kutatóintézet épületének gyakorlati képzési hellyé alakításával.

Új szaktantermet adtak át a Miskolci Egyetem Egészségtudományi karán

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Az épületet Movement – a mozgás csodája fizioterápiás egészségfejlesztési programsorozattal, és egy „Ilyen volt, ilyen lett” kiállítással egybekötött épületbejárással mutatták be az egyetem dolgozóinak.

Megérkeztünk. Sokáig kereste az Egészségtudományi Kar a helyét nemcsak fizikálisan, hanem funkcionálisan is. Az egészségtudományi képzés nagyon fontos célja, hogy szervesen beilleszkedjen a Miskolci Egyetem rendszerébe. Ennek az egyetem részéről hangsúlyt ad az, hogy képzéseink fejlesztése a Miskolci Egyetem stratégiájában kiemelt fejlesztési területként szerepel. Ennek úgy próbálunk megfelelni, hogy folyamatosan bővítjük a képzési portfóliónkat a munkaerőpiaci igényeknek megfelelően

– fejezte ki köszönetét az egyetem vezetésének Dr. Kiss-Tóth Emőke, a Miskolci Egyetem Egészségügyi karának dékánja. A köszönetüket ezen a héten a gyakorlatban is igyekeznek kifejezni az egyetem és az egyetemi dolgozók irányába: egész héten nehezen elérhető, de nagyon népszerű mozgásos programokat, fizioterápiás kezeléseket biztosítanak számukra.
A dékán elképesztően nagy lépésnek tartja, hogy méltó körülmények közé került a gyakorlati oktatás. A földszinten 310 gyógytornász hallgató számára 460 négyzetméteren három szaktantermet, egy fizioterápiás laboratóriumot, egy kis tornatermet, hallgatói tereket és oktatói helyiséget alakítottak ki. Az emeleten a védőnő hallgatók számára babaszoba, mintatanácsadó épült. A helyzet tíz év után – amíg a gyakorlati képzések kollégiumi mellékszárnyakban folytak az egyetem távol eső területén – ideális lett, hiszen az elméleti tömb, a Stefánia épület közvetlen szomszédságában valósulhatnak meg ezentúl a gyakorlati képzések – tájékoztatotta portálunkat.

Annak ellenére, hogy ez a hét az egészségtudatosságról és a mozgás fontosságáról, az esetleges karcsúsodásról szól, az Egészségtudományi Kar hízott az elmúlt években. A képzések száma és a hallgatói létszám is meredeken ível felfelé, az egyik leggyorsabban növekedő kara lett az egyetemnek

 – mondta el Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. Az épületbejárás mellett ez a hét rámutat arra, milyen értékes munka folyik ezen a karon, és ebbe betekinthetnek az egyetem dolgozói is. Ez a hét és a hét programjai a legjobb válasz arra, hogy miért döntött úgy a Miskolci Egyetem, hogy egészségtudományi képzési területtel bővíti a képzési és kutatási portfólióját – zárta szavait a rektor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában