boon.hu video

2024.04.30. 19:15

Új játszóteret adtak át a Miskolci Állatkertben - fotók, videó

Boldogan vették birtokukba iskolások a korszerű játszóteret a miskolci Csanyik-völgyben. Az állatkert területén immár a második játszóteret hozták létre.

Galambos Eszter

Fotó: Bátori Péter

Kedden délelőtt átadták az állatkert új játszóterét. Veres Pál Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere hangsúlyozta, hogy az utóbbi években rengeteg fejlesztés valósult meg a Miskolci Állatkertben. A város büszke lehet arra, hogy a csodálatos és páratlan természeti környezetben, egyre több szolgáltatás várja a látogatókat. A bejárathoz közeli úgynevezett „régi játszótér” is fel lett újítva, közel két évvel ezelőtt. Ez a játszótéri bázis bővült most egy új hellyel. 

A polgármester kiemelte, bízik benne hogy hamarosan élettel telnek meg ezek a terek és birtokba veszik őket a miskolciak és az ide látogató turisták is. Majd megköszönte mindazoknak akik részt vettek a megvalósításban illetve a támogatóknak, akik munkájukkal vagy anyagi hozzájárulásukkal segítettek a létrehozásban. 

Lépjünk ki a virtuális térből, irány az állatkert 

Jánosi Ferenc a Miskolci Állatkert igazgatója kiemelte, hogy az állatkert az utolsó olyan varázslatos helyek egyike a világban, ami nem a virtuális térben található. Úgy gondolja, hogy ma 2024-ben a szülők egyik nagy problémája, hogy hogyan tudják elcsábítani a gyermekeiket a képernyő elől. Erre az lenne az igazgató javaslata, hogy látogassanak el a Miskolci Állatkertbe, ahol egyedülálló természeti környezetben egy erdő közepén, friss tiszta és jó levegőn a valóságban is megtekinthetők azok az állatok, amelyeket az interneten már megnéztek illetve az állatsimogatóban biztonságosan meg is simogathatják őket. 

Változatos játékelemek várják a látogatókat

Kovács Imre a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. szolgáltatási vezetője munkatársunk kérdésére elmondta, hogy mikor 2023-ban elkezdték a „régi” játszótér felújítását, fejlesztését felmerült az az igény, hogy ha egy nagyobb létszámú iskolai osztály kijön és szeretnének játszani, megpihenni akkor ahhoz egy nagyobb térre lenne szükségük. A tervezésnél fontos szempont volt az is, hogy a gyerekzsivaj az állatokat ne zavarja, ezért olyan területet választottak, ahol körben háziállatok vannak, akik hozzá vannak szokva az ember közelségéhez. 

A téren található egy vár is melyen egyszerre akár negyven gyerek is tartózkodhat, huszonnégy játékelem lett beszerelve, van egy kötélpiramis és egy mászóterület illetve kettő olyan elem amelyet mozgáskorlátozottak is igénybe tudnak venni. A szolgáltatási vezető kiemelte, hogy a tervezésnél az egyik legfontosabb szempont a biztonság volt, a Borsodi Fejlesztő Kft. végezte teljesen a játszótér szabványosítását és engedélyeztetését, hozzátette a létesítmény önerőből és támogatók segítségével valósult meg. 

Elsőként foglalhatták el a „várat”

Budáné Tóth Gabriella a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója egy csapat gyerekkel érkezett a megnyitóra. Az igazgatónő érdeklődésünkre elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy természetközeli helyzetekben próbálhassák ki azokat a készségeket, képességeket amelyeket a tornaórákon gyakorolnak. Itt egy élet közeli, játékos helyzetben, más körülmények között tapasztalhatják meg a mozgás örömét. Észre lehet venni, hogy azok is akik a tornateremben bátortalanabbak egy-egy szerrel, egy-egy gyakorlattal ebben a helyzetben sokkal kötetlenebbül, sokkal merészebben mernek megnyilvánulni. Kiemelte, hogy az állatkert vezetésével és a zoopedagógusokkal az iskola nagyon jó kapcsolatot ápol, ezért rendszeresen járnak ide kirándulások és rendezvények alkalmával. 

Most az iskola negyedik a és b osztálya próbálhatta ki az új játszóteret, ami jutalom is volt a számukra, hiszen a két osztályból az utóbbi időszakban nagyon sok szép versenyeredmény született, szép helyezéseket értek el matematika- sport- és versmondó versenyeken. A tanulók kiérdemelték tehát hogy elsőként próbálhatták ki ezt a korszerű, szép játszóteret. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában