Választás 2024

2024.04.25. 19:11

Újabb képviselőjelölteket vettek nyilvántartásba (fotókkal)

Újabb polgármester jelölt nincs a ma előterjesztettek között.

Munkában a miskolci helyi választási bizottság

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Csütörtökön tartotta Miskolc helyi választási bizottsága legutóbbi ülését, amelynek napirendjén az önkormányzati választás jelöltjeinek és a kompenzációs lista nyilvántartásba vételével kapcsolatos döntés meghozatala szerepelt. Mint korábban írtuk: április 20-án indult kéthetes ajánlásgyűjtés során a polgármesterjelölteknek ötszáz, míg az önkormányzati képviselőknek változó mennyiségben, nagyjából hatvan és hetven közötti számban kell majd érvényes ajánlást bemutatniuk, hogy indulhassanak az önkormányzati választáson. Ha nem lenne visszalpés, akkor az így, május 6-án kialakuló névsor alapján adhatjuk le voksunkat majd június 9-én. Korábban két polgármester-jelöltet és huszonhat önkormányzati képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a Helyi Választási Bizottság. Ma délután Dr. Ignácz Dávid, Miskolc jegyzője, a helyi választási iroda vezetője elmondta: a mai, csütörtöki ülésen egy kompenzációs lista elfogadására tettek javaslatot, kilenc nemzetiségi önkormányzati képviselő és tizenöt egyéni önkormányzati képviselő esetében is döntöttek, akik a hétfő és csütörtök közötti napon adták le az ajánló íveket. Ezeket a helyi választási iroda ellenőrizte, és amit megfelelőnek talált, azt a helyi választási bizottság felé elfogadásra előterjesztette – tudtuk meg. Újabb polgármester jelölt nincs a ma előterjesztettek között – tette hozzá kérdésre válaszolva a jegyző. A bizottság az összes mai előterjesztést egyhangú szavazással elfogadta.

Az aláírásgyűjtés még bő egy héten át folytatódik, egészen május 6-ig lehet gyűjteni az ajánlásokat. A jelöltekről a valasztas.hu-n tájékozódhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában