Év sportolója

2024.04.18. 10:50

A Jegesmacik vitték el a pálmát

Olvasóink döntöttek az Év sportolóiról Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

Fotó: FKCs

Az elmúlt hetekben olvasóink több ezer voksot adtak le az Év sportolója közönségdíj szavazásán.

Négy kategóriában

Az Észak-Magyarország és a boon.hu február 19-én indította útjára az Év sportolója közönségszavazását. Vármegyénk bővelkedik kiváló csapatokban és kitűnő versenyzőkben, akiknek számos örömteli pillanatot köszönhettünk az elmúlt évben is. Az ő teljesítményük elismerésére hirdettük meg az Év sportolója 2023 szavazást. A voksolás során olvasóink dönthettek arról, hogy ki álljon fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Négy kategóriában – az év női sportolója, az év férfi sportolója, az év női csapata, az év férficsapata – kerestük a legjobbakat.

Íme a végeredmény

A legjobb női sportolónak járó díjat Bragato Giadanak (Tiszaújvárosi KKSE, kenu) ítélték oda olvasóink.
A legjobb férfi sportolónak járó díjat Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi TK, triatlon) veheti át.
A legjobb női csapat a DVTK Hun-Therm (élvonalbeli kosárlabda) lett.
A legjobb férficsapatnak a DVTK Jegesmedvéket (élvonalbeli jégkorong) választották a voksolók.

Csákó Attila főszerkesztő és Egri István klubelnök Fotó: F. Kaderják Csilla 

Átadtuk a díjakat 

A Macik képviseletében csütörtök délelőtt köszöntöttük szerkesztőségünkben Egri István klubelnököt, a helyi jégkorongsport első emberét, akinek Csákó Attila, az Észak-Magyarország és a Borsod Online főszerkesztője ezekkel a szavakkal adta át a kupát és az oklevelet. 

– A hoki olyan, mint az élet, ha keményen dolgozol, megkapod a jutalmadat! – ezt Hannu Järvenpää finn jégkorong edző mondta egyszer, ezt igazolja a Miskolci Jegesmedvék, majd a DVTK Jegesmedvék sikertörténete is. A csapat népszerűségét mutatja, hogy az Észak-Magyarország és a boon.hu Év sportolója közönségszavazásán a DVTK Jegesmedvék lett a legjobb férficsapat. Mindezt úgy érték el, hogy vármegyénk bővelkedik kiváló csapatokban és kitűnő versenyzőkben. Gratulálok a Maciknak! Az olaszországi világbajnokság hajnalán kívánok a magyar jégkorongnak és a DVTK Jegesmedvéknek a soron következő szezonra további sikereket! Hajrá, magyarok, hajrá, DVTK!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!