Alapjogokért Központ

2024.04.23. 10:45

Június 9-e legfőbb tétje: háború vagy béke

Bár formálisan külön indulnak a baloldali pártok, a témáik ugyanazok.

MW

Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP európai parlamenti listavezetője beszédet mond a Fidesz–KDNP európai választási kampányindító rendezvényén a Millenárison 2024. április 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az európai parlamenti választás legfőbb tétje: háború vagy béke – mondta a Magyar Nemzetnek Dornfeld László, az Alapjogokért Központ vezető elemzője azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten bemutatta a Fidesz választási manifesztumát.

A szakértő szerint csak úgy történhet változás és úgy előzhető meg az eszkaláció, a harmadik világháború rémképe, ha békepárti politikusok ülnek az unió intézményeiben.

Dornfeld László az ellenzék EP-választási kampányáról szólva megjegyezte, hogy a baloldalon most formálisan külön pártokként indulnak, viszont a témák mindenhol ugyanazok.

– A legfontosabb üzeneteik a migráció és a genderpropaganda pártolása, valamint a háborúpárti üzenetek közvetítése. Sok olyan kijelentésre emlékezhetünk a dollárbaloldali politikusok részéről, ahol támogatták a fegyverküldést, sőt akár a katonák küldését is, mint például Márki-Zay Péter – tette hozzá a szakértő.

Szót ejtett róla, hogy az egyedüli újdonság a baloldali térfélen Magyar Péter feltűnése, aki – egyelőre legalábbis úgy tűnik – átrendezheti azt a térfelet.

Ugyanakkor a már jól ismert balos politikát követi ő is, ami nem meglepő, hiszen nemcsak hogy a csapata fele külföldi, de megjelent körülötte az a balos háttérszervezet is, amely korábban Márki-Zayt segítette, kezdve Bajnai Gordonékkal és a DatAdattal

– húzta alá Dornfeld László.

További részletekért kattintson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában