Jegyzet

2021.04.03. 09:05

Szűk húsvét

Nemrégiben olvastam egy kutatást, amelyet az egyik legnagyobb magyarországi játékáruház végzett.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

A felmérésből az derült ki, hogy a magyar szülők jellemzően 3–5000 forintot költenek idén gyermekenként húsvéti ajándékra, a rendhagyó körülmények miatt többnyire online. A legtöbb gyermek édességet, mesekönyvet és játékot kap, melyek közül a kreatív készletek és a szabadtéri játékok a legnépszerűbbek. Arra is kitért a kutatás, hogy tízből hat család szűk körben ünnepel.

Ez az első év, amikor én is vettem a gyerekeknek játékot a szokásos csokinyuszi mellé. Úgy éreztem, kárpótolnom kell őket, amiért nem lesz nagy családi összejövetel, ahol találkozhatnának a rég nem látott unokatestvérekkel. Elmarad az önfeledt gyermekkacaj, a játék a kertben, a mindenféle locsolókölni összekeveredő édes illata. Aztán rájöttem, hogy ez inkább nekem szomorúság, nekik ugyanolyan boldoggá lehet tenni az ünnepet, mint máskor, csak akarni kell. Így is lesz a kertben tojáskeresés, meg húsvéti finomságok, meglepetés és locsolkodás is, mert a hagyomány fontos, azt nem veheti el tőlünk senki és semmi.

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/nincs-vendeg-husvetkor-5336239/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!