jegyzet

2020.05.31. 12:00

Menni?

Nemcsak ez a kérdés, hanem ha igen, akkor hová.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

Az elmúlt majd’ három hónap után nem csak a panelban lakók és nem csak a nagycsaládosok „talpa viszket” már erősen, hogy végre egy jó programon vehessen részt. Ami nem maszkos, kesztyűs, idősávos bevásárlás vagy másfél métert betartós, kézfogást hanyagolós munkahelyi kimozdulás.

A betegségszám is csökken, a nap is süt, hosszú hétvége van, amitől egyébként is sokaknak rezdül meg az orrcimpája, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mindez gyereknappal van súlyosbítva. Internetes fotók jutnak eszembe, ahol turistalátványosságoknál, tengerparton egy négyzetméteren tizenkettő és fél turista érzi éppen jól magát. Azt pedig, hogy ebben a helyzetben ez komoly veszély, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy két hete hétvégén, miután a nettó tizenkétezredik szelfi is kikerült a közösségi oldalra a Tündérkertből, még a közlekedési rend variálásának ötlete is azonnal megszületett. A környéken lakók egy része pedig fontolóra vette a költözést. Szóval menjünk, mozduljunk ki. De azért csak okosan...!

Horváth Imre

(A borítóképen: Horváth Imre, a jegyzet szerzője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!