jegyzet

2020.05.28. 20:00

Pivo, prosim

„Ne zavard a söreimet” gondolta az újságját olvasva az egyszeri cseh Arkhimédész, aki a prágai teraszok nyitása után joggal érezte sajátjának a sarki pivovar körasztalát.

Bájer Máté

Prága a prágaiaké – ízlelgette a nyelvtörőt, amit nem olyan nehéz kimondani, mégis csak most, egy illanó tavasz során lett valós igazán. A sörturisták vad fehér törzse megint felkerekedik: szerdától ugyanis újra szabadon utazhatnak a magyarok Csehországba, feltéve, ha legfeljebb két napot maradnak. Milyen jó is most, hogy nemrégiben betiltották a beltéri dohányzást a cseh kocsmákban is, rákényszerítve a vendéglátóhelyeket, hogy még egy nagyobb virágcserépből is kerthelyiséget csináljanak.

Tavaly végigjártuk a Libeni kocsma-szlalom útvonalát. Jó, igazából a túra feléig sem jutottunk, idén tavasszal terveztük bejárni a térkép „második oldalát”. Most tervezgetünk, várjuk az első, szerintünk is biztonságos időpontot. Valószínűleg ez csak szeptemberben jön el, de a nyitás híre hallatán szinte egyszerre írtuk a közös csoportunkba: találkozunk korona után hatkor a Kehelyben.

(A borítóképen: Bájer Máté)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!