PR cikk

2020.04.02. 18:06

Hogyan tudjuk a legjobban megvédeni látásunkat a napsugarak káros hatásától?

A védelem alapját a kiváló minőségű napszemüvegek jelentik.

A napszemüvegek elválaszthatatlanul hozzátartoznak a nyárhoz, természetesen azért, mert védik a szemünket és megfelelő esztétikus kiegészítőként is használhatók. A napszemüveg senki számára sem ismeretlen. Hiszen gyakran használjuk mindannyian már az első erősebb tavaszi napsugarak megjelenésétől kezdve. Ki tudjuk azonban választani a megfelelő napszemüveget?

A napszemüveg helyes kiválasztása rendkívül fontos

A napszemüveg sokunk számára mindennapi kiegészítővé vált. Van akinek egyszerűen csak szüksége van rá, mások számára pedig divatkiegészítőként szolgál. De ez nem baj, mert ily módon is védik a látásukat, és még csak nem is tudnak róla.

A modern, stílusos és elegáns külső megjelenésen kívül azt is tartsuk szem előtt, hogy a kiváló minőségű szemüveg védi a szemünket a káros napsugárzástól. Ezen okból kifolyólag a napszemüveg kiválasztásánál ne csak annak külsejét és árát vizsgáljuk meg, hanem érdeklődjünk az összes olyan szűrő felől, amelyeket a napszemüveg lencséjének tartalmaznia kell, annak érdekében, hogy a szemünket megfelelően védjük. A szemüvegnek megfelelő UV szűrővel kell rendelkeznie annak érdekében, hogy megvédjék a látást. A kiváló minőségű szemüvegek megvédenek a nap káros sugárzásaitól.

Ne féljen jó minőségű szemüveget hordani

Ma már el sem tudjuk képzelni napjainkat napszemüveg viselése nélkül. De soha ne feledkezzünk meg a minőség fontosságáról. A szakemberek véleménye megegyezik abban, hogy kevésbé ártalmas, ha semmilyen szemüveget nem viselünk, mintha UV szűrő nélküli napszemüveget hordunk. Ha nincs rajtunk szemüveg, a pupilla a napfénybe tekintésnél összehúzódik, így a szembe kevesebb UV sugárzás kerül. Amennyiben azonban UV szűrő nélküli napszemüveget hordunk, a pupilla a napfénybe tekintve nem húzódik össze, és a szembe ily módon több ártalmas UV sugárzás kerül.

A napszemüveg kiválasztásánál fontos szerepet játszik az arcunk alakja. Nem mindegyik forma illik az összes arcformához. De ha megfelelő szemüvegkeretet választunk, sokkal jobban fogjuk magunkat érezni benne és nagyobb lesz az önbizalmunk és vonzóbbak is leszünk. Mindenesetre kiváló minőségű szemüveget válasszunk, még akkor is, ha nem a legutolsó divatot követik.

Image: Victoria Chudinova / Shutterstock.com

 

(PR cikk)

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!