BOON - Sport - DVTK

2019.03.06. 12:57

DVTK: A sportigazgató hisz a cél elérésében

Miskolc - Ebben az évadban a mostani a 12. alkalom, amikor a 11., vagyis kieső helyen áll a DVTK.

Miskolc - Ebben az évadban a mostani a 12. alkalom, amikor a 11., vagyis kieső helyen áll a DVTK.

A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK csapata a múlt szombati, 23. fordulóban, az FTC vendégeként 7–0-s vereséget szenvedett, és emiatt rosszabb gólkülönbséggel a 11., kieső helyre csúszott vissza, a vele azonos pontszámban, 24 egységgel álló Kisvárda MG mögé. Ez a pozíció nem ismeretlen a Diósgyőr számára, ugyanis az 1. fordulótól kezdve innen próbálnának meg ellépni. A legnagyobb „ugrás” eddig a 9. helyre repítette a piros-fehéreket, az 5–7. fordulók után állt itt a csapat. Ezen kívül további 8 alkalommal volt bennmaradó helyen, a 10. pozícióban. Innen csúsztak vissza a mostani 11.-re, és ezzel ez a tizenkettedik ilyen forduló, amikor kieső helyen állomásoznak. A kérdés az: sikerül-e innen elmozdulni a hátralévő 10 körben?

A cél változatlan

A DVTK sportigazgatójától a harmadik fejezet második meccse után (az első fejezet a nyolcmeccses nyeretlenségi sorozat, a második az ezt követő nyolcmeccses veretlenségi széria volt, a legújabb pedig a nagy különbségű vereségek) azt kérdeztük, hogy látja a csapat jelenlegi helyzetét.

– Ahogy az elmúlt hetekben, hónapokban – válaszolta Tajti József. – A céljaink változatlanok, és azzal is tisztában vagyunk az év első bajnokijától kezdve, hogy a bennmaradás elérése nem könnyű feladat. De hiszünk az első perctől abban, hogy ez sikerülni fog, és közben olyan alapokat tudunk lerakni, amire a jövőt építhetjük, olyan bajnoki idényeket, amelyekben a mostaninál jobb eredményeket érhetünk el. Ehhez szinte a teljes csapatot ki kell, ki kellett cserélni. A folyamatos építkezés alatt volt rossz széria, volt jó is, és bár nem úgy sikerült az előző két meccs, ahogy szerettük volna, de tudom, hogy meg fogjuk csinálni, hogy bennmaradunk.

Az FTC elleniről

A Ferencváros elleni hétgólos vereségről is kérdeztük Tajti Józsefet arról, hogy benne mi maradt meg erről a mérkőzésről.

– Egy nagyon erős és jelenleg a legjobb formában lévő magyar csapattal találkoztunk – mondta a sportigazgató. – Most kezd kijönni náluk annak a munkának az eredménye, amit edzőjükkel Rebrovval elkezdtek. A pályán kialakult eredmény nagyon rossz, de a Ferencváros edzője is kiemelte, hogy ez a különbség nem volt benne a mérkőzésben. Így alakult, sajnos ilyen van a fociban. Innen kell felállnunk, és mivel ismerjük a játékosainkat, hiszünk abban, hogy ez sikerülni fog.

[poll id="1714"]

Arra a felvetésünkre, hogy nem lesz egyszerű innen kiegyenesedni, hiszen a szombati, Puskás AFC elleni, diósgyőri bajnokin Brkovic öt sárga lapja miatt nem játszhat, az FTC ellen kiállított Karant pedig egy bajnokira eltiltották, így, ha a legutóbbi 7–0-s meccsen lecserélt Tamás M.-et be is állítja a kezdőbe a DVTK spanyol szakvezetője, Fernando Miguel Fernández Escribano, akkor is ki kell cserélni a védelem minimum kétharmadát.

– Előfordulnak ilyen helyzetek. Nem 11 játékos alkotja a keretet, többen is bebizonyították korábban, hogy lehet rájuk számítani. Hetek, hónapok óta együtt van a keret, vannak, akik a kiesők helyére tudnak állni – mondta Tajti József.

ÉM-BCS



[related-post post_id="4162041"]

[related-post post_id="4160865"]

[related-post post_id="4160272"]

[related-post post_id="4160101"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!