BOON - Sport - DVTK

2017.03.11. 00:15

Női labdarúgó NB II – DVTK: Új igazolások kis tulajdonosi segítséggel

Miskolc - A téli szünetben légiósokkal is erősödött a DVTK NB II-es női labdarúgócsapata.

Miskolc - A téli szünetben légiósokkal is erősödött a DVTK NB II-es női labdarúgócsapata.

A Monor elleni hazai találkozóval kezdte volna szombaton a másodosztályú felnőtt női nagypályás bajnokság 2016/2017-es szezonjának tavaszi idényét a DVTK gárdája, ám a Monori SE lemondta a meccset, így a mérkőzés három pontját 3-0-s gólkülönbséggel a Diósgyőr javára igazolták.

A piros-fehér hölgykoszorú kiváló őszt produkált, mind a tizenegy meccsét megnyerte, így veretlenül, 33 ponttal áll a táblázat élén.

– Mind a tizenegy, még ránk váró mérkőzés nagyon fontos lesz a számunkra, gyakorlatilag egy új bajnokságot indítok a lányoknak. Szeretnénk annyi pontot szerezni, hogy a tavasszal is bajnoknak mondhassuk magunkat, s ezáltal kivívjuk az NB I-be való felkerülést – jelentette ki Fórizs Sándor vezetőedző. – Első ellenfelünk, a Monor ugyanazt játssza, mint amit ősszel, nem gondolom, hogy sok újdonsággal tudnak bennünket meglepni, ezért magabiztos győzelmet várok.

Edzőként is

A DVTK a holtidényben öt új játékost igazolt: a 11-szeres szerb válogatott csatárt, Olivera Markovicot a Spartak Subticától, három hölgyet, a százszoros válogatott védőt, Corina Olart, a középpályás Bianca Sandut, valamint a magyar hátvédet, Jáhn Klaudiát a román ASA Tirgu Murestől, továbbá Skaliczki Kittit a Sajóvölgye Focisulitól. Markoviccsal, Olarral és Sanduval kapcsolatban Fórizs Sándor elárulta, elsősorban edzőnek szerződtették őket, mert szeretnék felépíteni a DVTK leányutánpótlását, és ebben fontos szerepük lesz a futballistáknak, akik eme feladataik mellett játszanak a felnőtt­alakulatban.

A szakvezetőnél rákérdeztünk arra is, hogy a minőségi igazolások miatt módosult-e a költségvetésük, vagy erre nem volt szükség.

– Annyiban nem változott, hogy amit korábban nem költöttünk el a költségvetésből, abból a keretből fizetni tudunk – válaszolta Fórizs Sándor. – De olyan helyzetbe kerültünk, hogy mindenféleképpen igazolnunk kellett, ezért a tulajdonos úr külön engedélyével tudtunk még plusz két játékost hozni. Az NB I-es feljutáshoz minden adott számunkra, ezúton is köszönjük a tulajdonosunknak ezt a lehetőséget, és azt is, hogy biztosította nekünk a négynapos szegedi összetartás hátterét.

Hogyan tovább nyáron?

Kíváncsiak voltunk még arra, hogy az öt új ember megszerzése hoz, hozhat-e bármilyen változást a csapat taktikai repertoárjában.

– Több taktikai variációnk volt, van – közölte Fórizs Sándor. – Jáhn Klaudia tud játszani belső védőt, középpályást, így aztán felállhatunk három vagy négy védővel is. Bianca Sandu bevethető bal oldali középpályásként, védekező középpályásként, ami által Újvári Krisztina lehet középpályás vagy akár csatár is. Taktikai értelemben tehát több lehetőségünk lesz arra, hogy a csapatot győzelemre vezessem, de minden sikerhez a lányok kellenek, én csak az instrukciókat adom.

A szakvezető a jövőképpel kapcsolatos tervekhez hozzátette: a mostani fél évben beépítik a csapatba az új játékosokat, ám a nyáron el kell majd azon gondolkodniuk, hogy ezt a gárdát tovább szeretnénk-e erősíteni és kitűznek-e komolyabb célokat, vagy megelégszenek azzal, hogy az NB I-ben az 5–6. helyért fognak harcolni.

A vezetőedző elmondta, örül annak, hogy Boros Kinga bekerült az A válogatott bő keretébe, és a B válogatott tagjaként három meccset már játszott. Az U17-es válogatott hétfőtől Szerbiában lép pályára az elitkörben, Skócia, Szerbia és Írország ellen, itt érdekelt lesz a DVTK, méghozzá Vachter Fanni révén (a DVTK-Vénuszos André Antónia sérülés miatt maradt ki a keretből).

– Ő a csapatkapitány, bízom abban, hogy jó játékkal rukkol elő a kvalifikációs meccseken – adott hangot reményének Fórizs Sándor.

Játékosszavak

Tóth Alexandra: – A felkészülésünk nagyon jól sikerült, a keretünk erősödött, erősebbek vagyunk, mint az ősszel. Várjuk a tavaszi fordulókat, bizakodunk, szeretnénk megismételni az első fél év jó teljesítményét.

Kresák Katalin: – Az öt új emberrel erősödött mind a védelem, mind a középpálya és a csatársor is. Hosszú, kemény, de nagyon jó volt a téli felkészülés, az edzések kiváló hangulatban teltek.



A DVTK kerete

Kapusok: Varga Linda, Németh Diána.

Védők: Váradi Cintia, Boros Kinga, Sinka Alexandra, Kresák Katalin, Jáhn Klaudia, Corina Olar.

Középpályások: Tóth Alexandra, Kovács Aliz, Paranai Enikő, Bianca Sandu, Skaliczki Kitti, Vachter Fanni.

Támadók: Újvári Krisztina, Olivera Markovic, Kerekes Krisztina, Bukovszki Mónika.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!